Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Vi har en viktig roll och stort ansvar i tandvården

- Det är en utmaning att möta människor i olika livssituationer och att använda sina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa dem på bästa sätt.

Varför sökte du till tandhygienistprogrammet?
Genom kontakter inom tandvården fick jag uppfattningen att yrket som tandhygienist verkade vara mycket intressant och flexibelt, med dels kliniken och patientarbetet, dels men den uppsökande verksamheten på skolor och äldreboenden osv. Jag har alltid vetat att jag vill jobba med människor och jag kommer nu genom mitt yrkesval att få möjligheten till detta. Det är en utmaning att möta människor i olika livssituationer och att använda sina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa dem på bästa sätt. Som tandhygienist har man en mycket viktig roll och ett stort ansvar i tandvården, i arbetet med patienter och med att främja munhälsan.

Vad tycker du om utbildningen?
Utbildningen har både varit lärorik och utmanande så här långt. Vi har många bra och engagerade föreläsare inom programmet. Samtidigt måste man lyfta fram att det i perioder kan vara tufft då innehållet är komprimerat till två år. Vid vissa andra orter är utbildningen 3-årig.

Hur kommer det sig att du valde att studera i Umeå?
Jag ville bo norrut och därför blev Umeå ett självklart val för mig. Det är mer natur och atmosfär här. Sen hade min sambo kommit in på sin utbildning här året innan.

Hur upplever du Umeå som studentstad?
Umeå är en jättebra studentstad med många aktiviteter för studenter. Det är en mysig stad med många grönområden och nära till skogen. Det stora träningscentrat IKSU erbjuder i princip allt inom träning och fritidsaktiviteter. Ett annat kännetecken för Umeå är det finns många välordnade cykelbanor, vilket gör det lätt och billigt att transportera sig. Dessutom går jag i en underbar klass!

Vad är dina framtidsplaner efter utbildningen?
Mina framtidsplaner är att få ett jobb och börja praktisera det jag lärt sig. Jag ser att det finns bra möjligheter till utveckling inom yrkesrollen. Det bästa med att vara tandhygienist är att få träffa människor som befinner sig i olika livssituationer. Det är en ära att få hjälpa och känna att man gör nytta för andra.

Namn
Matilda Håkansson
Varifrån kommer du?
Sundsvall
Var bor du?
I lägenhet på Liljansberget med sin sambo
Fritidsintressen
Idrott är mitt största fritidsintresse, men också natur, matlagning, kompisar osv.