Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Med många järn i elden

Adam Nordlunds intresse för träning växte explosionsartat under de fyra år han elitsatsade på judo. - Samtidigt växte mitt intresse för hur kroppen påverkas av både träning och kost. Så när jag slutade tävla på elitnivå ville jag skaffa en spetskompetens inom det här området.

Träning har under en lång tid varit Adams stora intresse. Han började träna som 8-åring i Vilhelmina och efter grundskolan gick han på elitidrottsgymnasiet i Lindesberg. Där började han träna judo och blev så framgångsrik att han tävlade runt om i Europa under fyra år. Men det hade sitt pris.
- Jag fick många skador och kunde till slut inte hävda mig i konkurrensen. Då började jag istället hjälpa andra med deras träning och upptäckte att jag var bra på det.

Över min förväntan

Adam fick tips av en studie- och yrkesvägledare om vilka program som kunde vara intressanta för honom. Efter att ha läst diverse programbeskrivningar fick han den starkaste känslan för tränarprogrammet vid Umeå universitet.
- Det är över min förväntan, hur mycket jag skulle komma att lära mig här! Det är en bra studiemiljö, med bland annat ett idrottslab. Vi får också bra möjligheter att träna på det vi lär oss under utbildningen – vi fick en förfrågan från en klubb om någon av oss ville göra fys.tester på två handbollslag, så det ska jag göra.

Adam tar gärna på sig olika uppdrag vid sidan av skolan för att få mycket praktiskt övning, till exempel som instruktör på en styrkelyftsklubb där han också sitter med i styrelsen och är så kallad rekryteringsansvarig. Han har haft uppdrag vid en gymnasieskola i Umeå i specialidrott och hoppas att han får göra det i år igen.

Han har fler järn i elden

- Jag sitter också i styrelsen för idrottsvetenskapliga föreningen som är vår studentförening som också innefattar idrottsvetenskapliga programmet.
Efter utbildningen vill Adam hålla på med prestationsidrott på något sätt eller fortsätta inom den akademiska världen med att forska. Han är intresserad av både praktik och teori och planerar så här långt i alla fall att fortsätta med en magister i idrottsmedicin.

Namn
Adam Nordlund
Varifrån kommer du?
Vilhelmina
Var bor du?
På Teg
Fritidsintressen
Tränar, umgås med familj och sambo, pluggar