Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Vårdadministrativa programmet

Du har av antagningsenheten vid Umeå universitet fått besked om att du antagits till Vårdadministrativa programmet. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss via kontaktformuläret nedan. Om du inte vill behålla din plats på kursen är vi tacksamma om du meddelar oss det så att vi kan erbjuda platsen till den som står på tur på reservlistan.Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering på plats i Umeå är obligatorisk (31/8 - 1/9).
  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid registrering måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs). Om du inte närvarat vid registrering alternativt kontaktat oss och uppvisat läkarintyg förlorar du din plats.

  Den första träffen äger rum den 31/8 - 1/9 på campus i Umeå. Då hålls ett upprop och ges information om utbildningen i dess helhet samt övrigt som är viktigt att känna till när du studerar vid Umeå universitet. Du kommer också att träffa de lärare som undervisar på programmet. Dessutom genomförs ett par föreläsningar och en gruppövning som en inledning på studierna. För dig som behöver boende i Umeå kan vi rekommendera följande:
  Umeå vandrarhem http://www.umeavandrarhem.com
  KFUM:s vandrarhem http://hostel.umea.kfum.se/
  Hotell Gamla Fängelset http://www.hotellgf.se/
  Hotell Pilen http://www.hotellpilen.se/
  Utöver dessa finns givetvis även andra hotell. Dessa hittar du på http://www.visitumea.se/
  Du bokar och betalar för boende själv.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2017-08-28

  Tid: Se schema

  Plats: Lärplattformen Cambro

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet är i huvudsak nätburet och går på heltid. Det betyder att du skall ägna ca 40 timmar per vecka åt studierna. För att klara utbildningen behöver du ha tillgång till en dator med webbläsare och webbkamera med mikrofon samt en bra bredbandsuppkoppling. Det är en fördel om du som bor utanför Umeå har möjlighet att knyta an till ett lärcentra i ditt område. De orter som nämns särskilt i kurskatalogen är Lycksele, Skellefteå, Strömsund och Kiruna, men du är givetvis även välkommen till andra lärcentra, exempelvis Gällivare. Vi har inget aktivt samarbete med lärcentra, men rekommenderar denna kontakt. Du har dels möjlighet att få tillgång till resurser av olika slag, t ex dator och bra internetuppkoppling, dels kontakt med andra som också läser distansutbildningar. Ett fåtal träffar under utbildningen kommer att äga rum i Umeå när det krävs, t ex när du och dina kurskamrater skall arbeta med dataprogram som inte får spridas.
  Ansvariga på den första kursen, Vårdens administration, organisation och politik, är Fredrik Olsson Spjut, Geografi och ekonomisk historia och Jessika Wide, Statsvetenskap.

  Vid frågor om programmet kontakta
  Programsamordnare Jonatan Svanlund jonatan.svanlund@umu.se
  Studiadministratör Maria Lindström maria.lindstrom@umu.se

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Vi använder oss av Cambro som lärplattform på det här programmet. Mer information finns på www.student.umu.se/om-system-och-it-tjanster-for-studenter.

  När du aktiverat användarkontot når du Cambro via högerlänkarna på studentwebben, www.student.umu.se.
  Någon gång under augusti kommer en flik/sida som heter VADM17 att öppnas i Cambro. Den sidan kommer du att ha tillgång till innan programmets start. Här läggs också information och schema angående registrering och träff i Umeå ut. Övriga sidor öppnas först i samband med kursstart.

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Se också http://www.geoekhist.umu.se/student/vara-program/vardadministrativa-programmet/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)