......

Lindellhallen
Lindellhallen. Bild: Mattias Pettersson.

Under rubriken Aktuellt hittar du senaste nytt från Umeå universitet, bland annat vårt kalendarium.

För nyheter och pressmeddelanden, se också: www.umu.se/press

För fler evenemang, se även: www.umu.se/forskning/
popularvetenskap/

Graduation Ceremony för avgångsstudenter från internationella masterprogram

2015-05-28
Onsdagen den 27 maj uppmärksammades nästan 100 masterstudenter från över 20 internationella utbildningsprogram vid avgångsceremonin Graduation Ceremony 2015. Arrangemanget, som anordnades för första gången vid Umeå universitet, var mycket uppskattat av både masterstudenter och gäster.

Lyckad invigning av Cedar

2015-05-28
Presentationer av allt från aktuella forskningsprojekt till unika databaser – och en trädkramande vicerektor. Det var vad ett fyrtiotal personer som samlats i Norra Beteendevetarhuset fick uppleva när det den 20 maj var dags att inviga Umeå universitets senaste enhet, Cedar.

Skickliga lärare meriterade vid medicinska fakulteten

2015-05-28
Umeå universitets meriterade och excellenta lärare kommer att uppmärksammas vid vårpromotionen. Fyra lärare vid medicinska fakulteten har fått utmärkelsen meriterade och excellenta lärare, i denna universitetets första ordinarie utlysning.

Ung forskare med komfort och energi i fokus prisas

2015-05-27
Umeåforskaren Bin Yang har fått ett prestigefullt pris inom området komfort och energieffektivitet i byggnader av den europeiska energiorganisationen REHVA. Hans forskning bedöms vara av framstående internationell klass och det är första gången priset går till en forskare vid ett svenskt lärosäte.

Smarta glasögon inom akutsjukvården

2015-05-27
Kan det med hjälp av smarta glasögon (Google Glass) vara möjligt att ange en mera exakt position till SOS Alarm om en olycka sker? Det testas den 1 juni 2015 av ambulanspersonal vid Umeå ambulansstation.