Till umu.se
HeadlineImage

Gratis kultur – varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Dolce

Torsdag 3 december
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Två fantastiska singlar, ett par rader hos Noisey och en schysst spelning anordnad av Vice var allt det tog för att Umeå-duon Dolce skulle segla upp i medvind och förgöra allting på några nanosekunder. Med VU-aktiga montona pulser, rökrutesång och knarriga gitarrer som soundtrack till en solgassande förmiddag i Laurel Canyon kommer vi Dolce rätt nära. Lite som om Beach House och svenska jazzlegenden Monica Zetterlund möttes upp i Twin Peaks för att skapa musik tillsammans.

Med de två fantastiska singlarna "Hand i Hand" och "Inez Palema" har Dolce fått ett grymt genomslag. På ömsom svenska och ömsom engelska har Anna Levander och Leopold Nilsson gett oss precis vad vi behöver 2015 – och med släpp nummer två i form av dubbelsingeln "Enslig tid/090" är vi än mer övertygade.

Press:
"Inez Palema is a beautiful sun-glittering track, taking a tone of Beach House, Velvet Underground, sprinkled on top with a voice that brings your thoughts to Monica Zetterlund. It makes you daydream."
- NOISEY

”The harmonious vocals just captivate you, be sure to give them a 'like', this track can easily blow them up!” - IT'S ALL INDIE

Dolce på Go´kväll

Dolce - Gröna höjder (Official video)

Norrdans presenterar: Windows

Torsdagen 10 december
Kl. 12.10–12.50
Universum plan 1
(UB´s lokaler mitt emot Infocenter)

Dans skapad med glimten i ögat för en liten yta,
en skyltfönsterföreställning!

Norrdans traditionella skyltfönsterföreställning med underhållande, korta koreografier för en liten yta skapade och dansade av Norrdans dansare.

Under årens lopp har Windows innehållit solon, duetter och koreografier för hela ensemblen i en mängd olika stilar, till exempel jazz, house, flamenco, bollywood, balett och modern dans.

Windows premiärdansas i Norrdans skyltfönster på Fyren i Härnösand den 29 november 2015 och ger sig sedan ut på turné.

Kolla in Norrdans nya video! 

I samarbete med Universitetsbiblioteket

Lucia på campus med Umeå Studentkör

Fredag 11 december
Kl. 12.10–12.40
Aula Nordica

Lyser julstämningen med sin frånvaro i decembermörkret? Lugn, vi har lösningen. Det är allmänt känt att Lucia med Umeå Studentkör i Aula Nordica gör susen för julefriden. Efter tillställningen kommer du att sväva därifrån, som på mjuka snöflingor, sjungandes ”jul, jul, strålande jul”.

OBS, biljetter!

Studenter och personal kan hämta gratisbiljetter på platserna nedan ca en vecka innan arrangemanget.

Infocenter Universum samt Universitetsbiblioteket.

Var vänlig kom i tid. Varmt välkomna!

Frida Selander

Fredag 18 december
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

När man länge knutit sin näve i fickan och plötsligt vecklar ut den, kan det hända att man inte minns vad man en gång knöt den runt. Man vecklar ut handflatan och ser att den fått nya streck. Att följa Frida Selanders teckning genom åkrar, grenar, månljus är att förstå att hon är vår Hövding nu. Att lyssna på henne är att både befinna sig utanför tiden och i tiden. Det finns ett klassiskt upplägg med en gitarr, en säreget sensuell röst och exakta låtrader. Inte för intet har hon jämförts med Patti Smith och PJ Harvey. Men så är det ju det där med varje tids Hövding; man förstår att det är brand new.

http://www.fridaselander.com/


Sidansvarig: Jonas Ericson
2015-11-25

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Nyhetsbrev

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Kontaktinformation

Projektledare
Jonas Ericson
090-786 99 45
070-666 18 89

Projektassistent
Martin Gustafson Olausson
070-314 58 50

Besöksadress
Samverkanshuset, plan 4
Universitetstorget 4