Till umu.se
HeadlineImage

Gratis kultur för studenter och anställda
–varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Livgardets Dragonmusikkår

Fredag 13 februari
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Kultur på campus drar i gång jubileumsåret 2015 med pukor och trumpeter, först ut är Livgardets Dragonmusikkår!

Livgardets dragonmusikkår är en av Försvarsmaktens tre professionella musikkårer och är stationerade i Stockholm. Redan 1536 finns beriden svensk militärmusik dokumenterat i och med krönikan över Gustav Vasas ryttarförband, de så kallade ryttarfanorna. Musikkåren uppträder i en mängd olika ensembler, från den ensamme signalblåsaren till stor brassensemble och inte minst svensk kavallerimusikkår. Däremellan finns bland annat det som ni kommer få stifta bekantskap med vid denna lunchkonsert – Dragonmusikkårens underhållningsband.

Underhållningsbandet sattes upp första gången 2013 när musikkåren kommenderades till Kosovo för ceremoniella uppgifter i samband med att det regionala chefskapet övergick från svenskt till italienskt. Ensemblen blev snabbt mycket uppskattad såväl inom Försvarsmakten som publikt. Sedan dess har dragonmusikkårens underhållningsband spelat vid ett flertal informella militära tillställningar och publika evenemang bland annat vid Stockholm Pride 2014.

Varmt välkomna att möta en svensk militärmusikkår i tiden – Livgardets dragonmusikkår!

www.forsvarsmakten.se

www.forsvarsmakten.se/konserter

ETNO CARAVAN

Torsdag 19 februari
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Runt 40 duktiga, unga folkmusiker, alla från olika delar av världen, ockuperar städer, byar och skogar runtom Europa. Orkestern förvandlar sin omgivning till en scen, varje konsert till en show och varje dag till en ny upplevelse!

Umeå kommer att erövras av musik och känslor som har samlats under resor genom Europa. Etno Caravan består av musiker från 16 olika länder; Australien, Chile, Danmark, England, Estland, Irland, Kanada, Litauen, Norge, Skottland, Slovenien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ukraina och Österrike.

Etno Caravan på Facebook

Årets Ninja

AretsninjaOnsdag 25 februari
Kl. 12.05-12.25
Lindellhallen


Indiepop-doftande musik med rösten i fokus, det är avskalat, lekfullt och närvaron är total. Recensionerna var fina efter UxU och PopUp och i mars ser du henne på Umeå Open. Missa inte detta! 

I samarbete med Informationsdagen

Årets Ninja på Youtube

Niillas och Roope

Niillas

Torsdag 5 mars
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Ta en klassiskt skolad kompositör med multi-instrumentell talang och en poet och musiker med bakgrund i jojken, lägg till en nypa singer-songwriting och du får helt nytt sound. Som duo har Niillas och Roope släppt två skivor: "Manin guottán girjji fárus" (Varför jag bär en bok med mig) och Assimilašuvdna blues. I fjol skapade Holmberg en låt tillsammans med Deportees i Sameradions TV-serie Sápmi Sessions.

Niillas Holmberg är en ung samisk poet, musiker och skådespelare från Utsjoki, Finland, nu bosatt i Tromsö. 2009 debuterade han som poet med diktsamlingen "Dego livččen oaidnán iežan" (Som om jag hade sett mig själv). Året därpå debuterade han som skådespelare med huvudrollen i "Allaq" på Beaivváš samiska nationalteater. 2013 kom hans andra diktsamling ut, "Amas amas amasmuvvat" (För att icke det främmande skall främmandegöras). Hans diktsamlingar har översatts till flera språk, och den senaste blev hedrad med Samerådets litteraturpris 2014.

Niillas & Roope - Giđđajoga baldu Niillas & Roope - Gallok

I samarbete med Samiska veckan

Tomas Andersson Wij

TAW

Torsdag 19 mars
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Tomas Andersson Wijs karriär är unik. Hans album har aldrig legat etta på topplistorna, men för varje gång han packat upp sin akustiska gitarr har det kommit några fler och lyssnat, och för varje ny skiva har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenskarna. 16 år efter debuten är han en av landets stora artister.

I höstas släpptes det kritikerrosade albumet "Mörkrets hastighet", han är också aktuell med "Gå rakt fram och över husen", ett urval sångtexter i bokform. Skivan och boken följdes upp med välbesökta konserter på teatrar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Under våren fortsätter han sin resa genom Sverige med en serie akustiska solokonserter. Många menar att det är så man helst ska se honom: ensam på scen. Detta är inget du bör missa.

Tomas Andersson Wij, Santa Monica

Tomas Andersson Wij, Mitt barnsliga leende

I samarbete med Stella Event

Biljetter till kvällskonserten på Sagateateatern 19/3
OBS! Studentpriser!

Manuel Bojén, luftakrobat

Onsdag 1 april
Kl. 12.10-12.30
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Manuel Bojén har under dom senaste 9 åren jobbat som professionell akrobat och cirkusartist med huvudsaklig inriktning på luftakrobatik. Han är utbildad vid cirkusskolan i Gävle och Cirkushögskolan i Stockholm. Missa inte detta!

G2

Torsdag 23 april
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

I april 2014 klev bluegrasskvintetten G2 återigen på planet till Nashville, den legendariska staden som kommit att bli som ett andra hem för flera av killarna i bandet. Denna gång skulle de spela in ett nytt album. Reultatet, Mind Over Matter, visar på en ännu större musikalisk spännvidd och G2s alltmer personliga ljudbild och låtskrivande.

Live levererar G2 energi och dynamik, och framförallt känslan av att du sitter i deras vardagsrum. Akustisk musik som den bäst upplevs. G2s unika sound består av en mix av pop och amerikansk rootsmusik - ett recept som lyckats samla både en yngre och äldre publik och som ligger till grund för deras framgångar, inte minst i USA, där de turnerat flitigt och på bara några få år blivit synonyma med Europeisk bluegrass i världsklass. Där har de bl.a framträtt på den stora festivalen R.O.M.P i sällskap med artister som Merle Haggard, Sam Bush, David Grisman, Del McCoury och Punch Brothers OCH som enda icke-amerikanska band genom tiderna spelat på den prestigefyllda IBMA Awards show på Ryman Auditorium i Nashville.

Youtube - We Were Kings

G2 består av:
Christoffer Olsson – sång & gitarr
Erik Igelström – mandolin & sång
Jens Koch – banjo & sång
Jimmy Sunnebrandt – bas & sång
Tobias Strömberg – dobro & sång.

JOHAN WELLTON

Onsdag 6 maj
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

En explosiv föreställning där Wellton levererar avancerade cirkusnummer i kombination med knivskarp komik och glimten i ögat. Rakt på sak, en ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan – flera gånger!

”Hela första delen präglades av Johans komik och enormt roliga scenspråk. Med både skådespelartalang och skickliga jongleringsnummer hänförde han publiken. Vissa av numren som utfördes var så fascinerande att publikens munnar stod vidöppna. Och det märktes att han var omtyckt då han gång på gång rev ner stora applåder. Just kombinationen komik och väl utförda jongleringsprestationer verkar vara en fullträff.”
- Sundsvalls tidning

Johan Welltons:
Hemsida
Youtube-kanal
Vimeo-kanal


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Jonas Ericson
2015-01-30

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Nyhetsbrev

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Kontaktinformation

Projektledare
Jonas Ericson
Tel: 090-786 99 45
Mobil: 070-666 18 89

Projektassistent
Anna Hagen
072-744 82 26

Besöksadress
Samverkanshuset, plan 4
Universitetstorget 4