HeadlineImage

Kultur på campus

Gratis kultur för studenter och personal - varje vecka vid lunchtid.

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

KOLONIEN

Torsdag 4 december
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Kolonien grundades 2010 när Anna Möller anslöt sig till bandets dåvarande trioformatet med bröderna Arvid och Erik Rask och Mischa Grind. Med Annas röst och fiol adderat hittade då Koloniens karaktäristiska musik och stämsång hem.

Första året blev de inbjudna att spela i Tanzania och Israel/Palestina. Under dessa resor fick de tid och inspiration att färdigställa sina ideér och låtar där folkmusik fick möta pop- och reggaesväng. Vad som från början sammanförde bandet var deras gemensamma intresse för politik och stor vikt läggs vid texterna, som ur ett brett perspektiv lägger sig i politiken och samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna.

- 2011 prisades de som ”Årets Unga Folkmusikband”.

- 2013 blev de utsedda till ”Året Nykomling” på Folk- & Världsmusikgalan.

Kolonien har kommit att utveckla ett tydligt eget sound, med en musik som ändå behåller kontakten med sina rötter. Sedan starten 2010 har Kolonien gett över 250 spelningar i sju olika länder.

Koloniens hemsida

youtube - Sammanhang

youtube - Perfektion

LUCIA PÅ CAMPUS MED UMEÅ STUDENTKÖR

Fredag 12 december
Kl. 12.10–12.40
Aula Nordica

Lyser julstämningen med sin frånvaro i decembermörkret? Lugn, vi har lösningen. Det är allmänt känt att Lucia med Umeå Studentkör i Aula Nordica gör susen för julefriden. Efter tillställningen kommer du att sväva därifrån, som på mjuka snöflingor, sjungandes ”jul, jul, strålande jul”.

OBS, biljetter!
I början av december kan studenter och personal hämta gratisbiljetter mot uppvisande av UmU-kort på platserna nedan. Håll koll på hemsidan för biljettsläpp, eller ännu enklare, prenumerera på nyhetsbrevet så är du alltid uppdaterad!

• Infocenter Universum
  • Servicecenter KBC
  • Servicecenter Lindell
  • Universitetsbiblioteket

Var vänlig kom i tid. Varmt välkomna!

Sidansvarig: Jonas Ericson
2014-11-27

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent