HeadlineImage

Gratis kultur – varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Anna Järvinen

Torsdag 18 februari
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Det stora genombrottet kom med soloalbumet Jag fick feeling, 2007. Dess luftigt vackra ljudbild med bandets flyhänt lyhörda spel och Annas poetiska texter gjorde albumet till årets stora kritikerfavorit. Sonic kallade det för " ̈den mest förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn ingen sorg för mig Göteborg”.

2009 släpptes den lika hyllade uppföljaren Man var bland molnen. Jan Gradvall skrev "Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvande artister". Albumet nominerades till tre Grammis. Två år senare fullbordades 2011 den kreativt häpnadsväckande trilogin med Anna själv tredje.

Sommaren 2012 gav hon sig ut på turné som support till Lars Winnerbäck, något som exponerade henne för en större publik än någonsin. Hon deltog samma år i Melodifestivalen med låten Porslin, skriven av Björn Olsson (Soundtrack of Our Lives) och Martin Elisson (Hästpojken). Ifjol släppte Anna sitt fjärde album "Buren”.

Nu kommer Anna Järvinen till Kultur på campus, missa inte detta!

Anna Järvinen "Affären" Live på SVT

Anna Järvinen "Porslin", Live på Melodifestivalen

Kumba

Onsdag 24 februari
Kl. 12.00–12.30
Lindellhallen

Det var många som fick upp ögonen för Kumba, tvåbarnsmamman från Landskrona, på Linda Piras "Knäpper mina fingrar (remix)". När en ny våg av kvinnliga MC:s tog det utrymme de förtjänar, vaknade hiphop-Sverige till liv ordentligt.

Debutsingeln I Staden hördes för första gången i radioprogrammet "En kärleksattack på svensk hiphop" på P3 och släpptes senare under 2014.

Allra senast syntes Kumba i TV4-satsningen "Lyckliga gatan" där hon tolkade låten "Bra vibrationer" av Kikki Danielsson - en låt som på bara två veckor spelades över en halv miljon gånger på Spotify.

I samarbete med Informationsdagen.

I staden

Kumba tolkar Kikiki Danielssons Bra Vibrationer, Lyckliga gatan TV 4

Etno Caravan

Torsdag 25 februari
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Etno Caravan started as a big tour project in 2014, when around thirty young musicians from thirteen different countries traveled together all the way from Czech Republic to Umeå. The orchestra took over lots of stages and streets, bringing joy and energy to every environment they come to.

They learned the music from each other, exchanged tunes and stories from different traditions - Ukraine, Sweden, Bulgaria, Canada and many others. Since the tour the Caravan keeps meeting again and playing - as right now: they're gonna reunite during the Umefolk festival, don't miss them when they return to Culture on Campus!

I samarbete med: Umefolk

Sidansvarig: Jonas Ericson
2016-02-04

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent