HeadlineImage

Kultur på campus

Gratis kultur för studenter och personal - varje vecka vid lunchtid.

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Vi på Kultur på campus önskar er alla fantastiska dagar över jul och nyår.

Stort tack för i år, vi ses efter nyår då vi är tillbaka med nya arrangemang vid lunchtid - precis som vanligt.

/Jonas och Anna

ETNO CARAVAN

Torsdag 19 februari
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Runt 40 duktiga, unga folkmusiker, alla från olika delar av världen, ockuperar städer, byar och skogar runtom Europa. Orkestern förvandlar sin omgivning till en scen, varje konsert till en show och varje dag till en ny upplevelse!

Umeå kommer att erövras av musik och känslor som har samlats under resor genom Europa. Etno Caravan består av musiker från 16 olika länder; Australien, Chile, Danmark, England, Estland, Irland, Kanada, Litauen, Norge, Skottland, Slovenien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ukraina och Österrike.

Etno Caravan på Facebook

G2

Torsdag 23 april
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

I april 2014 klev bluegrasskvintetten G2 återigen på planet till Nashville, den legendariska staden som kommit att bli som ett andra hem för flera av killarna i bandet. Denna gång skulle de spela in ett nytt album. Reultatet, Mind Over Matter, visar på en ännu större musikalisk spännvidd och G2s alltmer personliga ljudbild och låtskrivande.

Live levererar G2 energi och dynamik, och framförallt känslan av att du sitter i deras vardagsrum. Akustisk musik som den bäst upplevs. G2s unika sound består av en mix av pop och amerikansk rootsmusik - ett recept som lyckats samla både en yngre och äldre publik och som ligger till grund för deras framgångar, inte minst i USA, där de turnerat flitigt och på bara några få år blivit synonyma med Europeisk bluegrass i världsklass. Där har de bl.a framträtt på den stora festivalen R.O.M.P i sällskap med artister som Merle Haggard, Sam Bush, David Grisman, Del McCoury och Punch Brothers OCH som enda icke-amerikanska band genom tiderna spelat på den prestigefyllda IBMA Awards show på Ryman Auditorium i Nashville.

Youtube - We Were Kings

G2 består av:
Christoffer Olsson – sång & gitarr
Erik Igelström – mandolin & sång
Jens Koch – banjo & sång
Jimmy Sunnebrandt – bas & sång
Tobias Strömberg – dobro & sång.

JOHAN WELLTON

Onsdag 6 maj

Johan Welltons:
Hemsida
Youtube-kanal
Vimeo-kanal

Sidansvarig: Jonas Ericson
2014-12-16

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent