......

HeadlineImage

Gratis kultur för studenter och anställda
–varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

G2

Torsdag 23 april
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

I april 2014 klev bluegrasskvintetten G2 återigen på planet till Nashville, den legendariska staden som kommit att bli som ett andra hem för flera av killarna i bandet. Denna gång skulle de spela in ett nytt album. Reultatet, Mind Over Matter, visar på en ännu större musikalisk spännvidd och G2s alltmer personliga ljudbild och låtskrivande.

Live levererar G2 energi och dynamik, och framförallt känslan av att du sitter i deras vardagsrum. Akustisk musik som den bäst upplevs. G2s unika sound består av en mix av pop och amerikansk rootsmusik - ett recept som lyckats samla både en yngre och äldre publik och som ligger till grund för deras framgångar, inte minst i USA, där de turnerat flitigt och på bara några få år blivit synonyma med Europeisk bluegrass i världsklass. Där har de bl.a framträtt på den stora festivalen R.O.M.P i sällskap med artister som Merle Haggard, Sam Bush, David Grisman, Del McCoury och Punch Brothers OCH som enda icke-amerikanska band genom tiderna spelat på den prestigefyllda IBMA Awards show på Ryman Auditorium i Nashville.

Youtube - We Were Kings

G2 består av:
Christoffer Olsson – sång & gitarr
Erik Igelström – mandolin & sång
Jens Koch – banjo & sång
Jimmy Sunnebrandt – bas & sång
Tobias Strömberg – dobro & sång.

JOHAN WELLTON

Onsdag 6 maj
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

En explosiv föreställning där Wellton levererar avancerade cirkusnummer i kombination med knivskarp komik och glimten i ögat. Rakt på sak, en ångvältsshow som får vilken publik som helst att kippa efter andan och tappa hakan – flera gånger!

”Hela första delen präglades av Johans komik och enormt roliga scenspråk. Med både skådespelartalang och skickliga jongleringsnummer hänförde han publiken. Vissa av numren som utfördes var så fascinerande att publikens munnar stod vidöppna. Och det märktes att han var omtyckt då han gång på gång rev ner stora applåder. Just kombinationen komik och väl utförda jongleringsprestationer verkar vara en fullträff.”
- Sundsvalls tidning

Johan Welltons:
Hemsida
Youtube-kanal
Vimeo-kanal

Sidansvarig: Jonas Ericson
2015-04-01

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent