HeadlineImage

Gratis kultur – varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Spöket i Köket

Torsdag 22 februari
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny urkraft på folkmusikscenen. Ett svenskt/danskt/belgiskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential. Spöket hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar. Det sjungs på fyra språk och spelas tjugotalet instrument!

Musiken är ur nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner. Både äldre bitar och egna låtar i traditionell stil, allt arrat för Spökets sättning vilket bäst beskrivs som ovanligt hipp bordunorkester med funkblås. Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

Clara Tesch - fiol
Mads Kjøller-Henningsen - flöjter, vevlira, sång
Emma Engström - piano
Erik Bengtsson - bas
Lies Hendrix – box
Nisse Blomster - gitarr, banjo, mandolin, stomp, sång
Albin Lagg - trumpet
Ella Wennerberg - trombon
Henrik Büller - barytonsax, altsax
Erik Larsson - tenorsax, klarinett

Live på Folk at Heart, Örebro

Med snön kommer glädjen tillbaka

I samarbete med Umefolk

NorrlandsOperan presenterar utdrag ur

Orfeo och Euridice

Tisdag 27 mars
Kl. 12.10–12.40
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Om en kärlek som övervinner döden
Orfeo och Euridice är en magisk och passio­nerad operaföreställning för alla som nån gång älskat eller längtat efter att förstå kärleken. Musiken är skriven av Christoph Willibald Gluck och operan utspelas ursprungligen i över-­ och underjorden i den grekiska mytologin.

Här, i regissör Åsa Kalmérs och scenograf Bente Rolands­dotters tolkning av kärlekens krav och möjligheter befinner vi oss i nutid. Inledningsvis hemma hos paret Orfeo och Euridice.

Den ljuvliga musiken av Christoph Willibald Gluck gör oss sällskap när vi sedan tas med till en oupptäckt inre värld. Kanske är den största skammen den att inte känna sig älskad? Både livet och döden speglas här, i tankens vindlande gångar, i skildrandet av en relation med kärlek så stark att den bokstavligen övervinner döden.

NorrlandsOperan

Halm

Onsdagen 28 februari
Kl. 12.00–12.30
Lindellhallen

Country och Bluegrass från utkanten av stan. Halm turnerar just nu Sverige runt med nya skivan Raised by the Fire. Låtarna är, precis som vi, väldigt olika men ändå med ett tydligt sound. Man kan säga att vår musik är vår gemensamma personlighet som speglar allt det relevanta i våra liv just nu.

Lyssna här

HOLY

Fredag 13 april
Kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Starting out as a bedroom project for Swedish musician Hannes Ferm, HOLY released his first LP in 2015, which was championed by the likes of the Anton Newcombe (BJM) and the Dennis Lyxen (Refused), and was nominated for both "Years Best Pop Album" (Gaffa awards) and "Best Rock Album" (Manifest awards).

The first album "Stabs" was a thrilling mix of 60s garage rock and lo-fi pop, drawing comparisons to the work of Thee Oh Sees and Deerhunter. The long-awaited second LP "All These Worlds Are Yours" sees a much larger production all around, recorded over a year in Stockholms Studio Cobra, with much more focus on Ferm's songwriting.

I samarbete med Umeå Open

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa event behöver du biljett. Information om det hittas då i aktuell eventannons till vänster.

nyafejjan2016

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent