HeadlineImage

Gratis kultur – varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

MÄSTERBOTTEN BLOCKPARTY#2

- WARMUP MED RANDOM BASTARDS & HOOPDIGGAS

Torsdag 26 april
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Under hela april månad hyllar crewet storspovens hemkomst till Västerbotten genom #storspovsmånad. En återkommande musikhögtid där artisterna släpper flera låtar i veckan under hela månaden. Det hela avslutas 27-28/4 med Mästerbotten Blockparty på Väven, där alla uppträder och står på scen tillsammans. Läs mer här.
Torsdagen innan, den 26 april, bjuds på förfest hos Kultur på campus i Ljusgården. Crewet säljer också biljetter till Mästerbotten samt merch till kompispriser.

DJS: Hoopdiggas
LIVE: Random Bastards Crew

Det kreativa kollektivet Random Bastardshar på många sätt en unik plats inom svensk musik och kultur. Den gemensamma kärleken till att skapa och påverka genomsyrar allt Random Bastards gör – vare sig det handlar om musik, skate, snowboard eller events. Tryggheten är grogrunden som fått artistkarriärer som Trainspotters, Cleo, Fricky och Gonza-Ra att blomstra. 2014 släppte kollektivet hyllningslåten "UÅ" som enligt SVT "gjort turistbyrån överflödig" efter miljoner lyssningar.

Valborg på campus
Med Umeå Studentkör, Nationskören och Balettakademien

Fredag 27 april
Kl. 12.10–12.40
Campusdammen

Precis lagom till årets första grönska sjunger Umeå Studentkör och Nationskören in våren tillsammans med Balettakdemien. Det vankas således körsång, dans, sprakande eldar och vårvindar friska. Välkommen till en klassisk universitetstradition!

Eftersom 30 april i år infaller på en klämdag, firar vi den 27 april i stället. I händelse av regn flyttar vi in till Lärarutbildningshuset.

Liveinspelning av SR-podden
Det politiska spelet

Torsdag 17 maj
Kl. 12.00–13.00
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Sveriges Radios succépodd ”Det politiska spelet” gästar oss för en liveshow. Kom och hör programledaren Henrik Torehammar och Ekots inrikespolitiska kommentatorer Tomas Ramberg och Fredrik Furtenbach om spelet bakom den svenska inrikespolitiken.

Hur mår partierna inför slutspurten? Hur kommer väljarna att agera? Och vilka lokala frågor kommer att dominera fram till valdagen?

Lyssna på Det politiska spelet
I samarbete med Umeå studentkår, Utrikespolitiska föreningen Umeå och Umeå Teaterförening.

Skuggteatern ger:
KorsordsImpro!

Fredag 25 maj
Kl. 12.10–12.50

En favorit i repris! Lös ett improviserat korsord tillsammans med Skuggteatern. Olika personer i publiken ger orden, skådespelarna ledtrådsscenerna, alla löser korsordet. Vi håller med papper och penna!

Skuggteatern

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa event behöver du biljett. Information om det hittas då i aktuell eventannons till vänster.

nyafejjan2016

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent