Till umu.se
HeadlineImage

Gratis kultur – varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Good Harvest

Torsdag 12 maj
Kl. 12.10–12.50
Campusdammen

(Vid dåligt väder: Ljusgården, Lärarhuset)
 

Good Harvest är resultatet av röster i silkeslen samklang, briljanta gitarrspel och fenomenalt arrangemang. Ur en blandning av tidlös americana med en liten hint av svensk folk har de hittat ett helt eget nyskapande sound och en musik som trollbinder och greppar tag i lyssnaren från första sekund.

Hanna Enlöf och Ylva Eriksson kallar sig för musikaliska tvillingar – något som skiner igenom både i musiken och deras samspel på scen, där de två på ett mystiskt och magiskt sätt lyckas bilda en summa större än två.

Varmt välkomna!

www.goodharvestmusic.com

Månskensbonden

Onsdag 18 maj
Kl. 12.10-12.50
Ljusgården, Lärarhuset

Månskensbonden växte upp bland mopeder, bönehus och indiemusik i Österbotten. Reslutatet blir vacker, vemodig finlandssvensk pop.

Månskensbondens andra singel handlar om att vara låst i en definition av sig själv, skapad av både ens egna och andras val; om att vara dömd till en sida i ett polariserat samhälle utan möjlighet att dra sig ur; och om en så stark längtan efter att bara vara människa att en är beredd att sluta vara överhuvudtaget.

Kyro älv, Österbottens Mississippi, rinner från Seinäjoki ut i Bottenviken genom den lilla byn Kvevlax som ligger strax utanför Vasa. Det var i detta gränsland mellan det traditionella och moderna bland mopeder, bönehus och indiemusik som den nya finlandssvenska popartisten Månskensbonden växte upp. Hans första singel ’Döpt i Kyro älv’ gick direkt in på rotation på riksradio i Finland och charmade även lyssnare i Sverige. Nu har han hämtat upp fler sånger från den österbottniska myllan.

Markus Bergfors, sångare i indiebandet Timshel, blev Månskensbonden efter att han tagit flyttlasset fram och tillbaka över Bottenviken en gång för mycket och det uppstod ett behov av att hitta någon slags grund i flängandet. Efter att enbart ha skrivit på engelska innan så började han utforska den österbottniska landsbygdssvenskan som han växt upp med.

Ur detta kom historier han inte kunnat berätta tidigare om en uppväxt och hemtrakt präglad av en dualitet mellan nytt och gammalt, finskt och svenskt, plikt och längtan. Namnet Månskensbonden kom att symbolisera detta genom bilden av den kontorsarbetande bonden som på nätterna försöker hålla liv i en döende landsbygd.

Lyssna på Månskensbonden på Spotify
Följ honom på Facebook.
 

Vera Vinter

Onsdag 25 maj
Kl. 12.10-12.50
Campusdammen

(Vid dåligt väder: Ljusgården, Lärarhuset)

MONSTERLAND – NYTT ALBUM AV VERA VINTER!

”En sann berättare” skrev DNs recensent när Vera Vinter solodebuterade på Sony Music 2012. Nu släpper hon sitt andra album. Soundet är luftigt, rösten lågmäld och bilderna drömska.

Med de tio spåren på albumet Monsterland bygger Vera Vinter vidare på en lång textburen tradition inom svensk rock och pop där artister som Eva Dahlgren, Thåström och Lisa Ekdal gått före.

Musiken är svindlande vacker, klangrik, dynamisk, men döljer även ibland djupa dissonanser, antydda klanger från det bottenlösa. Denna vår värld, Sagolandet, Monsterlandet, är landet där kärleken förråds, minnen gör för ont att bäras, där hjärtan slutar slå och allt och alla till sist faller. Monstren som bebor detta förföriskt vackra land har varken horn eller klövar, de är insvepta i den tysta iskalla hetta som endast förlorad kärlek och hjälplös längtan kan frambringa.

Vera Vinter leder oss så genom skogar, hus, rum, hon leder oss över Norrmalmstorg och längs Volgas stränder. Hon sveper över denna värld av skönhet, men också av ofattbar grymhet och sorg.

Albumet Monsterland är producerat av Johannes Berglund (The Knife, Jenny Wilson och Amason). All text och musik Vera Vinter.

Vera Vinter är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon solodebuterade med albumet ”Idyll” 2012 och släppte 2013 en hyllad tolkning av Ulf Lundells klassiker ”Snön faller och vi med den”.

www.facebook.com/veravintermusic


Sidansvarig: Jonas Ericson
2016-04-29

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Nyhetsbrev

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Kontaktinformation

Projektledare
Jonas Ericson
090-786 99 45
070-666 18 89

Projektassistent
Martin Gustafson Olausson
070-314 58 50

Besöksadress
Samverkanshuset, plan 4
Universitetstorget 4