HeadlineImage

Gratis kultur – varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Sibelius Inspiration

Torsdag 30 november
Kl. 12.10–12.50
Lärarhuset

Vi fortsätter att fira Finlands 100 års-jubileum, nu med en jubileumskonsert i världsklass. Den finske nationalikonen Jean Sibelius musik framförs av två av Finlands främsta musiker, Nasig Azezian, piano, och Jussi Makkonen, cello.

Jean Sibelius är Finlands internationellt mest kända kompositör och hade en stor betydelse för landets nationella väckelse.

Sibelius Inspiration demoJean Sibelius: Nocturno Op. 24 No. 8 (Music video)
I samarbete med Kyrkan på campus

#USApodden

Onsdag 6 december
Kl. 12.00–13.00
Lärarhuset

Vad händer med USA under Donald Trumps presidentskap, och hur påverkas omvärlden av besluten i Washington?

Varje vecka diskuterar Sveriges Radios Sara Stenholm Pihl och Ginna Lindberg amerikansk politik i #USApodden tillsammans med inbjudna gäster.

Välkomna till en liveinspelning inför publik av #USApodden!

Mer om USApodden
Inspelningen är ett samarbete mellan Utrikespolitiska föreningen, Kultur på campus, Umeå Teaterförening och Sveriges Radio.

Robin Paulsson

Torsdag 7 december
Kl. 12.10–12.40
Lärarhuset

Robin Paulsson debuterade som ståuppkomiker 2001 och har hunnit göra massor inom TV och radio som komiker, manusförfattare och programledare. Han har medverkat i radioprogrammen Deluxe och Hej Domstol i P3, skrivit manus till sketchprogrammen Kvarteret Skatan och Extra Allt i SVT och medverkat i TV4:s Parlamentet. Robin har även varit programledare för Svenska Idrottsgalan i SVT både 2011 och 2012.

Robins egen talkshow Robins på SVT går i höst in på sin 12:e säsong med massor av spännande gäster. 2015 programledde även Robin Melodifestivalen med Sanna Nielsen och fick lysande recensioner. Till Kultur på campus kommmer han som den lysande ståupkomiker han är.

Missa inte detta!

Robin, stand-up

Robin, stand-up med David Batra

Lucia med Umeå Studentkör

Onsdag 13 december

Kl.12.10–12.40
Aula Nordica

Missa inte en av årstidens absoluta höjdpunkter!

Obs biljetter! Studenter och personal hämtar gratisbiljetter mot uppvisande av UmU-kort på Infocenter i Universum och på Universitetsbiblioteket.

Var vänlig kom i tid. Varmt välkomna!

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa event behöver du biljett. Information om det hittas då i aktuell eventannons till vänster.

nyafejjan2016

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent