HeadlineImage

Gratis kultur för studenter och anställda
–varje vecka vid lunchtid!

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

Pale Honey

Torsdag 3 september

Universum

Minimalistiska rockduon Pale Honey har med sitt självbetitlade debutalbum vunnit kritikernas gunst. Första singeln "Youth" fick ett kanonmottagande i UK och även här hemma fick låten bara högre och högre P3 rotation och toppande på studentradiolistan.

Pale Honey består av Tuva Lodmark och Nelly Daltrey som fann varandra under tidiga tonår på högstadiet. Något klickade. Det hände ofta att de försvann från lektionerna för att smyga in i skolans musiksal och spela musik istället. Tillsammans har de utvecklat en egen ljudvärld, som nu tar sig i uttryck genom Pale Honey.

Musiken är skönt tillbakalutad, men samtidigt finns en klar och tydlig intensitet. Det är rått, uppriktigt och nonchalant i samma sekund, och en självklarhet varför de låter precis som de låter.

“a White Stripesian voice-drums-guitar sparseness… brilliant”– Sunday Times Culture

Pale Honey ger 90-talet nytt liv” – Håkan Steen, Aftonbladet

I samarbete med:Välkomstmässan

Abalone Dots

Onsdag 14 oktober
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

När Abalone Dots nu är tillbaka efter tre års tystnad är det på egna villkor. Nya skivan blir råare och rör sig närmare indie folk-genren, och bandets politiska ställningstaganden blir tydliga denna gång när humanism och solidaritet är ämnen som berörs.

Nya albumet Red har fått växa fram som det velat. Louise Holmer, Sophia Hogman och Rebecka Hjukström har alla tre utbildat sig vid sidan om musikkarriärerna och efter över ett decennium av musicerande tillsammans står de också för första gången på egna ben utan ett majorbolag i ryggen.

Abalone Dots är ett Sveriges flitigast anlitade artister och har samarbetet med bl a Marit Bergman, Lisa Miskovsky, Lars Winnerbäck, Kalle Moraeus och några av de största i Nashville. Debutplattan, From A Safe Distance, släpptes 2007 och fick både fina recensioner av kritikerna och ett varmt mottagande av publiken då den gick rakt in på albumlistans 7:e plats. Skivan gav eko även på andra sidan Atlanten och fyra USA-turnéer under 2008-2011 har givit dem ett gediget americana-renommé.

Varmt välkomna!

I samarbete med:International Office

Jens Lapidus

Tisdag 20 oktober
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Jens Lapidus (född 1974) bor i Stockholm och är advokat på brottmålsbyrån Försvarsadvokaterna, en av Sveriges främsta advokatbyråer. 2006 debuterade Jens Lapidus med Snabba cash, som blev en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Snabba cash är såld till 30 länder, däribland USA och England, och filmatiserad i regi av Daniel Espinosa. Uppföljaren Aldrig fucka upp (maj 2008) är skriven i samma hårdkokta stil och skildrar även den de kriminellas egen inre logik. Inspirerad av James Ellroy skapar Jens Lapidus en egen genre: Stockholm Noir. Det Ellroy gör med femtiotalets Los Angeles gör Lapidus med Stockholm idag. Och perspektivet är the bad guys. Totalt.

När Lapidus gästar Kultur på campus berättar han om sin senaste roman STHLM DELETE som är en fortsättning på förra årets succé VIP-rummet.

På nytt möter vi Emelie och Teddy, det ofrivilliga paret från Jens Lapidus storsäljande Vip-rummet. Hon: jurist på glassiga advokatbyrån. Han: kåkfararen som försöker leva på rätt sida lagen, numera som byråns fixare och specialutredare. I STHLM DELETE dras de in en härva med djupa förgreningar i Stockholms olika världar, där historien lever i nuet och hotar alla inblandade.

Sidansvarig: Jonas Ericson
2015-05-26

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent