HeadlineImage

Kultur på campus

Gratis kultur för studenter och personal - varje vecka vid lunchtid.

Om du inte redan är prenumerant på nyhetsbrevet, passa på att bli det nu! Ange din e-postadress här till höger.

Lyssna på Kultur på campus spellista – med våra artister i urval – på Spotify

HALM

Torsdag 24 april
Kl. 12:10 – 12:50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset Halm

www.halmcountry.se

OBS, samtidigt: Boklansering!

Statens konstråd och Akademiska hus lanserar tillsammans med Umeå universitet den nya konstguiden Konstvandring på Umeå universitet. En guide till konsten på campus. Samtidigt presenteras också en digital version i form av en webb-app för mobiltelefoner. Boken kommer att finnas till försäljning till rabatterat pris, ta med kontanter!

HALM bildades 2009, även om namnet inte fanns just då. Bandmedlemmarna Lisa, Johanna, Maja och Linnéa blev då utplockade att tillsammans spela på skolavslutningen i sjuan. De visste inte ännu att de alla hade en gemensam kärlek till country och bluegrass, så i två år spelade de tillsammans och tolkade bara vilken poplåt som helst som passade.

I början av 2012 fick de en förfrågan att spela på country/western-festivalen Gumboda Hed den sommaren. Tillsammans med tre av deras vänner, skrapade de ihop en repertoar på 20 låtar och gjorde deras första större framträdande som HALM.

2013 deltog bandet i musiktävlingen Livekarusellen och vann distriktsfinalen och i den stora finalen i Malmö slutade de som tvåa av totalt 600 band. Hösten 2013 gick bandet in i studion för att spela in sin första EP och nu kommer dom till Kultur på campus vilket vi är mycket glada för!

Lisa – sång, piano, mandolin
Johanna – sång, banjo
Maja – sång, kontrabas
Linnéa – sång, gitarr

REFLEX - Passerande människor, skiftande ljus.
Work in Progress-visning

Tisdag 29 april

Kl 12.10 - 12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

I dansprojektet Staden skapar Nomodaco en installation över den ständigt pågående urbaniteten. Projektet, som är en del av kulturhuvudstadsåret i Umeå, består av flera fristående delar där danskollektivet Nomodaco samarbetar med olika konstnärer från olika delar av övriga världen.

REFLEX är en av dessa delar, som i ett nordiskt samarbete, har repeterats fram under tre veckor i Vasa och innefattar koreografen Tove Skeidsvoll samt dansarna Anna Ehnberg, Minttu Pietilä & Veronika Yakushevich. Under Dansens dag 29 april, får vi möjlighet att möta verket i process. Smygpremiär av Reflex sker på Kedja, ett nordiskt dansbranschmöte i Mariehamn, senare i år. Hela verket Staden har premiär i Umeå under september 2014.

REFLEX presenteras av NorrlandsOperan och Kultur på Campus och produceras i samarbete med WATT och Regionala Danscenteret i Vasa/Österbotten, Konstnärligt Campus i Umeå med stöd av Umeå2014, Umeå kommun, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Kulturkontakt Nord.

norrlandsoperan

nomodaco

Heavy Tiger

Fredag 16 maj
Kl. 12:10 – 12:50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Gitarristen och sångaren Maja Linn hade visionen klar för sig - Hon skulle sätta ihop det ultimata Rock 'n' Roll-bandet! Ett coolt band med stil och attityd, förstklassiga låtar, kompromisslösa spelningar och storslagna ambitioner. Hon hittade sina vapendragare i Astrid Carsbring på trummor och bassisten Sara Frendin, och Heavy Tiger var ett faktum.

Året var 2010 i Stockholm och tjejerna fyllde 17 år.

Trots sin unga ålder har Heavy Tiger hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric. Alltid till publikens stora häpnad och förtjusning. Somliga tycker sig förnimma ett The Runaways under storhetstid, andra hör hellre influenser av såväl KISS som Thin Lizzy, men alltid med anslaget av The Clash när de var som bäst. Bedöm själva.

I december 2013 släpptes EP'n Talk of the Town och 7 februari 2014 blev bandet vinnare av Manifest on Tour

”De är ju stjärnor! Framtiden är säkrad.” - Ebbot Lundberg, TSOOL i SVT

www.heavytiger.com

Varmt välkomna!

Sidansvarig: Jonas Ericson
2014-04-23

Ett flertal biljetter för olika arrangemang för Kultur på campus

Viktigt om biljetter

Till vissa arrangemang måste du ha biljett. När så är fallet står det här till vänster. Biljetterna läggs ut på angivna platser några dagar innan.

Kultur på campus på Facebook

Prenumerera på Kultur på campus nyhetsbrev:

Jonas Ericson

Projektassistent