Om Kultur på campus

Gratis kultur för studenter och personal - varje vecka vid lunchtid

Jonas Ericson och Martin GustafsonKultur på campus är ett Sverigeunikt projekt som levererar gratis kultur till studenter och personal vid Umeå universitet. Vi arrangerar och producerar i snitt minst ett evenemang per vecka – alltid vid lunchtid, någonstans på campus. Vi gör mycket musik, men även litteratur, teater, cirkus, film, foto, dans och konst.

Vi blandar lokala akter med nationella och även en hel del internationella. Verksamheten bygger mycket på samarbete, och det betyder att vi samarbetar med en rad kulturaktörer i Umeå, men också med flertalet aktörer i andra delar av Sverige.

Ända sedan starten 2003 har tanken med Kultur på campus varit att bidra till ett levande campus. Vi hoppas att vi med våra konserter, teaterföreställningar, författarbesök med mera, kan bidra till en kreativ och intressant miljö. Förra året gjorde vi 45 arrangemang som besöktes av totalt cirka 25 000 personer.

Något liknade hittar du inte vid något annat universitet!

Jonas Ericson, projektledare
Martin Gustafson, projektassistent