Huvudmenyn dold.

Studentnyheter

Ansök om ett fullt finansierat stipendium i USA för sommaren 2022
Publicerad: 25 nov, 2021

Ansök om stipendium för att studera hållbarhetsfrågor under fem veckor i USA sommaren 2022.

Välkommen att delta i Home Participatory – Kitchen Jam Sessions
Publicerad: 16 nov, 2021

En orkester som ska spela nykomponerad musik över nätverk från hemmet med vardagsobjekt som musikinstrument.

Hur mår du som student? Delta i vår hälsoundersökning!
Publicerad: 08 nov, 2021

Du som läser termin 1 på ett program på grundnivå kommer att få en hälsoenkät via mejl den 17 november.

Google Apps avvecklas
Publicerad: 02 nov, 2021

Du som använder Google Apps idag behöver välja en annan tjänst för att samarbeta och lagra filer.

Buddyprogrammet – en extra familj för internationella studenter
Publicerad: 01 nov, 2021

Buddyprogrammet hjälper internationella studenter att komma till rätta i Umeå genom sociala aktiviteter.

Förändrade rutiner för provtagning mot covid-19
Publicerad: 28 okt, 2021

Rutinerna för provtagning mot covid-19 skiljer sig beroende på om du är fullvaccinerad eller inte.

Boka ett digitalt idémöte med innovationsrådgivare
Publicerad: 28 okt, 2021

En möjlighet och första kontakt för dig som är intresserad av innovationer och andra former av nyttiggörande.

UmU-barometern visar på ökad oro över studierna under pandemin
Publicerad: 25 okt, 2021

Studiesituationen under coronapandemin innebar ökad stress och oro för många studenter.

Fortfarande stort intresse för att studera i Umeå
Publicerad: 21 okt, 2021

Många vill studera i Umeå i vår, även om färre sökt till Umeå universitet jämfört med rekordåret 2021.

Vaccinationsmöjligheten på campus kvar till januari
Publicerad: 21 okt, 2021

Drop in-mottagningen på campus är nu Umeås främsta vaccinationslokal och lockar många unga.

Studera utanför Europa läsåret 2022/2023
Publicerad: 18 okt, 2021

Nu kan du söka utbytesstudier utanför Europa. Sista ansökningsdag är 15 november.

Sök utbytesstudier i Ukraina med stipendium
Publicerad: 14 okt, 2021

Ta chansen att läsa en del av din utbildning utomlands samtidigt som du lär känna en ny kultur.

Populärt att tacka ja – antal registrerade studenter har ökat
Publicerad: 14 okt, 2021

Söktrycket till höstterminen var rekordhögt. Även antalet registrerade studenter har ökat.

De sista covid-åtgärderna upphör i och med vårterminens start
Publicerad: 14 okt, 2021

Från 17 januari 2022 återgår universitetet till ordinarie regler. Till dess återstår bara ett fåtal åtgärder.

Umeås studenter klarar studierna lika bra som tidigare
Publicerad: 07 okt, 2021

En ny analys visar att covid-19-pandemin inte har påverkat studieresultaten negativt vid Umeå universitet.