Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studera utomlands

Vill du utmana dig själv och få ovärderliga erfarenheter? Lära känna ett nytt land, en ny kultur och få vänner för livet? Lyfta ditt CV med internationella erfarenheter? Ta då chansen att studera utomlands!

Film: Först Umeå - sedan världen
Först Umeå - sedan världen

Att studera utomlands ger så mycket mer än bara studier! Att leva i ett annat land vidgar vyer, bygger självförtroende och ökar tolerans och förståelse. Dessutom är utlandsstudier i sig en merit för framtiden. Det är en upplevelse och en erfarenhet du inte vill vara utan!

Två sätt att studera utomlands

Om du vill förlägga delar av dina studier utomlands finns det två sätt: du kan åka som utbytesstudent eller söka utlandsstudier på egen hand som så kallad freemover.

Att studera som utbytesstudent

Att studera utomlands som utbytesstudent innebär att du söker en av de utbytesplatser som Umeå universitet har genom utbytesavtal med partneruniversitet runt om i världen. 

Vart kan jag åka på utbyte?

Vilka länder och universitet du kan åka till beror på vad du studerar här i Umeå. Sök i Avtalsdatabasen efter vilka avtal som är tecknade vi universitetet eller gå till Utbytesstudier för mer information om vilka utbytesprogram som finns.

Att ordna studier på egen hand, freemover

Du kan välja att anordna dina utlandsstudier på egen hand och inte som utbytesstudent. Då åker du som så kallad freemover och får ordna med alla praktiska frågor på egen hand. Tänk på att inom vissa yrken måste att du har en svensk legitimation för att få arbeta inom yrket i Sverige.