Engelskt namn: English for Grades 4-6, Course 2
Denna kursplan gäller: 2018-07-23 till 2020-08-09 (nyare version av kursplanen finns)
Kursplan för kurser med start efter 2023-10-02
Kursplan för kurser med start mellan 2021-07-26 och 2023-10-01
Kursplan för kurser med start mellan 2020-08-10 och 2021-07-25
Kursplan för kurser med start innan 2020-08-09
Kurskod: 6EN042
Högskolepoäng: 7,5
Utbildningsnivå: Grundnivå
Huvudområden och successiv fördjupning:
Inget huvudområde: Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav
Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för språkstudier
Beslutad av: Utbildningsledaren för humanistiska fakulteten, 2018-06-25
Fortsatta studier av engelskans grammatik, med fokus på morfologi, och av språklig variation. Studenter granskar forskning om elevernas användning engelska utanför klassrummet i Sverige, inklusive elevernas användning av sociala medier, spel, film och andra former av IKT. Studenter utforskar inverkan av identitet, motivation, attityder och strategier i ett flerspråkigt perspektiv.
Moment 1 Kunskaper och färdigheter i engelska II, 2,5 hp
Grammatik och morfologi tillämpas och tränas i muntlig och skriftlig produktion. Studenterna utvärderar egna arbeten som grundas i relevant forskning och beprövad erfarenhet. Vidare tränas förmågan att kommunicera om grammatik på ett interaktivt sätt.
Moment 2 Eleven, engelskan och den digitala världen, 2,5 hp
Elevernas användning av sociala medier, spel, film och andra former av IKT analyseras och utvärderas genom tillämpning av språkinlärningsteorier, bland annat betydelsen av lärandestrategier. Särskild fokus ligger på hur barns läsförmåga i ett andra- eller främmandespråk, translanguaging, språkproduktion och vokabulärutveckling påverkas av IKT. Kritisk utvärdering av material som tillhandahålls av UR och Skolverket ingår.
Moment 3 Språkinlärare och språkläraren (2.5 hp)
Användning av narrativ och drama utforskas som verktyg för utveckling av språklig identitet och kopplingar dras mellan undervisningspraktik och utveckling av elevernas motivation och lärandestrategier. Studenterna tränar olika lärarroller för att utveckla en bred repertoar i engelska.
Moment 1
Kunskap och förståelse
Färdighet och förmåga
Värderingsförmåga och förhållningssätt
Moment 2
Kunskap och förståelse
Färdighet och förmåga
Värderingsförmåga och förhållningssätt
Moment 3
Kunskap och förståelse
Färdighet och förmåga
Värderingsförmåga och förhållningssätt
Univ: Utbildningsvetenskaplig kärna I samt Engelska för åk 4-6, kurs 1, eller motsvarande.
Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och workshoppar. Workshoppar och seminarier är obligatoriska. I kursen ingår en studieresa till ett engelskspråkigt land.
Moment 1
Moment 2
Moment 3
Skriftliga prov och uppgifter bedöms med något av betygen Underkänd, Godkänd och Väl godkänd. Övriga examinerande uppgifter bedöms med något av betygen Underkänd och Godkänd. För betyget Väl godkänd krävs att den studerande uppnått detta betyg på totalt 5 hp i vilka moment 1 ska ingå.
Student som erhållit godkänt betyg får ej genomgå förnyat prov.
För godkänt betyg på moment som examineras i flera delar krävs att alla delar är godkända.
Student som ej har godkänt resultat på prov, har rätt att delta i förnyat prov (s.k. omprov) på kurs där hon/han någon gång har registrerats. Det första omprovet ska erbjudas senast två månader efter det ordinarie provet, dock tidigast tio arbetsdagar efter det att resultatet av det ordinarie provet har meddelats. För prov som genomförs under maj och juni månad får första omprovet erbjudas inom tre månader efter ordinarie provtillfälle.
Till alla salstentamina är anmälan via Portalen obligatorisk.
I de fall prov inte kan upprepas enligt gällande regler för omprov ska det istället ersättas med annan uppgift. Omfattningen av och innehållet i sådan uppgift ska stå i rimlig proportion till det missade provet.
En student som utan godkänt resultat har genomgått ordinarie prov samt ett omprov för en kurs eller en del av en kurs, har vid nästa omprovstillfälle rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det. Begäran om detta ställs till Humanistiska fakultetsnämnden.
Studerande har rätt att prövas på samma kursplan som vid ordinarie prov vid minst två tillfällen upp till två år efter första registreringstillfället.
Stoppdatum för inlämningsuppgifter är terminens sista dag, om inte annat anges av undervisande lärare. Vid alla provtillfällen ska examinerande uppgifter göras eller lämnas in inom den tid som anges av undervisande lärare för att beaktas; annars måste de göras på nytt.
Tentamensskrivningar görs vid Umeå universitet, Campus Umeå. Om synnerliga skäl föreligger kan studerande beviljas att skriva på annan ort. Den student som önskar examineras på annan ort ska minst en månad före aktuellt tentamenstillfälle skriftligen ansöka om detta hos Institutionen för språkstudier.
Tillgodoräknande
Student har rätt att få prövat om en tidigare utbildning eller motsvarande kunskaper och färdigheter förvärvade i yrkesverksamhet kan godtas för tillgodoräknande. För närmare information se högskoleförordningen (1993:100) 6 kap. 6-8 §§ samt: http://www.umu.se/utbildning/antagning/tillgodoraknande/
Ett negativt beslut om tillgodoräknande är möjligt att överklaga till Överklagandenämnden för högskolan. För mer information kontakta Studentcentrum/Examina.
I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller kursen slutat erbjudas.
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011
Stockholm : Skolverket : 2011 : 279 s. :
Fritt tillgängligt via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32541-4
Obligatorisk
Se Umeå UB:s söktjänst
Ytterligare artiklar, bokkapitel, o dyl tillkommer enligt lärares anvisningar.
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011
Stockholm : Skolverket : 2011 : 279 s. :
Fritt tillgängligt via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32541-4
Obligatorisk
Se Umeå UB:s söktjänst
Ytterligare artiklar tillkommer enligt lärares anvisningar.