Till umu.se

Umeå universitet

Studera i vår Årshögtid 2014 Professor Christina Lindén Studera utomlands 2015-2016 Ansök senast 14 november Vetenskapsluncher 2ht 014 Infocenter - ht -14 Gå med i Alumninätverket

Aktuellt

57 miljoner till forskningsprojekt som kan leda till nya genombrott

forskning Två forskningsprojekt med huvudsökande från Umeå universitet tilldelas tillsammans närmare 57 miljoner kronor de kommande fem åren i en satsning från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Dessutom får Umeå universitet ta del av stora anslag som fördelats till nationell infrastruktur inom livsvetenskap.

3D-skrivare en viktig del av svensk industris framtid

Nationell agenda Hajpen kring 3D-skrivare är enorm och det är lätt att ta till överord. Vad som verkligen döljer sig i det nya teknikområdet och hur det kan förändra Sveriges industri ska en nationell agenda reda ut. Arbetet leds av Umeå universitet.


Mattias Lundberg bloggar:

Mattias LundbergMattias Lundberg är docent i psykologi och universitetslektor vid Institutionen för psykologi, leg. psykolog, författare, föreläsare och moderator.
Läs hans blogg och kommentera gärna!

22/9: Ingen älskar pessimisten12/9: Det är ditt fel att kollegan kommer för sent till mötet!3/9: Ack, ni fega svenskar!29/8: Psykologernas egna problem22/8: När det inte funkar att tänka positivt19/8: Politiker på sociala medier skapar det smutsigaste valet någonsin?12/8: Måndagsångest? Det är rätt åt dig!

Kultur på campus presenterar:

I Have A Dream - A Gospel Story

Fredag 3 oktober, kl. 12.10–12.50
Ljusgården, Lärarutbildningshuset

Smakprov ur föreställningen.

"A Gospel Story" tar dig med på en gripande musikalisk resa 50 år tillbaka i tiden när Martin Luther King stod inför 200 000 människor i Washington och talade om sin dröm, en dröm om frihet, mångfald och tolerans. En föreställning som är mer aktuell än någonsin!

Läs mer..

Inför riksdagsvalet och regeringsbildningen 2014

Bloggen Om makt och politik drivs av statsvetare anslutna till Nätverket för koalitions- och partiforskning. Inläggen kommenterar svensk och internationell politik ur ett statsvetenskapligt perspektiv.