"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktoralt stipendium (två år) inom polymerframställning för separation och energianvändning

Kemiska institutionen erbjuder ett postdoktorsstipendium inom ett projekt som fokuserar på att syntetisera polymerer för användning inom separation och energianvändning. Postdoktorprojektet innebär syntes av homo- och blockkopolymerer skräddarsydda för användning inom separation och energianvändning. Stipendiet avser heltidsstudier under två år med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 6 maj 2024.

Projektbeskrivning

Vår forskargrupp strävar efter att designa och syntetisera innovativa material som kommer att forma framtiden för separationsvetenskapen. I detta specifika projekt är vi engagerade i att syntetisera både homopolymerer och blockkopolymerer, var och en noggrant skräddarsydd för att besitta unika egenskaper som är perfekt lämpade för specifika tillämpningar. Projektet representerar en verklig korsning av olika discipliner och erbjuder dig möjligheten att aktivt delta i designen och syntesen av polymerer avsedda för banbrytande separation och energirelaterade tillämpningar. Dina bidrag kommer att spela en avgörande roll för att främja vår förståelse och utveckling av dessa material och göra en påtaglig inverkan på området för separationsvetenskap.

Stipendiet är skattefritt och finansierat av Kempe Stiftelserna. Det skattefria beloppet är 350 000 SEK/år.

Kvalifikationer

För att vara behörig som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då beslut om stipendiatmottagare fattas. För att vara aktuell som postdoktorsstipendiat bör främst den komma ifråga som har avlagt examen enligt föregående stycke för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

  • Doktorsexamen ska vara inom området polymerkemi, kemiteknik eller motsvarande.

Ytterligare krav är:

  • Tidigare erfarenhet av en av följande polymerisationsmetoder:
    a) Anionisk polymerisation,
    b) Atom Transfer Radical Polymerisation (ATRP),
    c) Reversibel Addition-Fragmentation Chain Transfer Polymerisation (RAFT).

Meriterande är:

Dokumenterad god förmåga att bedriva forskning och presentera den skriftligt i form av vetenskapliga publikationer i expertgranskade tidskrifter. En önskan att bedriva forskning inom ett tvärvetenskapligt projekt och i en miljö som främjar samarbete mellan personer med olika kompetenser.

Vi söker dig som är en högt motiverad toppkandidat. Det är viktigt att du är kreativ och har förmågan och intresset att samarbeta med andra teammedlemmar. Du har utmärkta kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Ansökan

En fullständig ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver varför du söker stipendiet samt hur dina kvalifikationer och forskningsintressen överensstämmer med utlysningen (maximalt två sidor),
  • Meritförteckning - CV med publikationslista,
  • Kopia av doktorsexamensbevis eller dokumentation som tydliggör när doktorsexamen förväntas erhållas,
  • Kopior av andra examensbevis, akademiska kursintyg och/eller betyg,
  • Kopia av doktorsavhandling och upp till fem relevanta artiklar,
  • Övriga handlingar som den sökande vill åberopa,
  • Kontaktuppgifter till 3 vidtalade referenser.

Skicka din ansökan som pdf, märkt med diarienummer FS 2.1.6-773-24 både i dokumentet och i mejlets ämnesrad, till medel@diarie.umu.se. Din ansökan kan skrivas på engelska (företrädelsevis) eller svenska. Sista ansökningsdag är 6 maj 2024.

Mer information

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Naser Tavajohi, telefon: 090-786 60 61 eller e-post: naser.tavajohi@umu.se.

Välkommen med din ansökan! 

Om oss

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav cirka 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Fyra större forskningsområden, Biologisk kemi, IBEAM, Organisk kemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi.

Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-biologiskt centrum. Information om institutionens forskarutbildning finns på vår hemsida: www.umu.se/teknisk-naturvetenskaplig-fakultet/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/kemi/.

 

Senast uppdaterad: 2024-04-11