"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Oxford University Press

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera med öppen tillgång utan kostnad i de flesta tidskrifter från Oxford University Press. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget för 2024 och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften (APC, article processing charge) är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Oxford University Press (OUP). Detta gäller för publicering med öppen tillgång i förlagets hybridtidskrifter Oxford Journals Collection och i deras öppet tillgängliga tidskrifter OUP Fully Open Access.

Villkor som gäller för avtalet

  • Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den används ofta för att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet gäller för artikeltyperna "research article", "review article", "brief report" och "case report".
  • Din artikel kommer vanligtvis att publiceras under en CC BY-licens. Vissa tidskrifter medger bara en mer begränsad licens, som exempelvis CC BY-NC-ND eller CC-BY-NC. Observera att ”standard license” inte avser open access.
  • Observera att eventuella tilläggsavgifter inte ingår i avtalet, till exempel sidavgifter eller avgift för färgillustrationer.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen i förlagets guide för svenska författare:

OUPs guide för svenska författare.pdf (1.2 MB)

Förlagets webbsida med instruktioner steg för steg:

Oxford University Press

Tidskrifter som ingår i avtalet

De flesta hybridtidskrifter som ges ut av OUP ingår i avtalet men det finns några undantag. Små förändringar i listan för tidskrifter som ingår i avtalet sker kontinuerligt.

Via länken nedan hittar du den senast uppdaterade listan över hybridtidskrifter som ingår i avtalet. Listan ligger under rubriken "Hybrid journals".

Read and Publish agreements – participating journals and institutions

Senast uppdaterad: 2024-04-26