Navigated to
Syllabus:

Nutrition and meals from a nursing perspective, 7.5 credits

Swedish name: Nutrition och måltider ur ett omvårdnadsperspektiv
This syllabus is valid: 2019-08-12 valid to 2024-07-21 (newer version of the syllabus exists)
Course code: 2KN051
Credit points: 7.5
Education level: Second cycle
Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2019-06-20

Literature

Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2022:49) om förebyggande av och behandling vid undernäring
Socialstyrelsen, Stockholm : 2022 :
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/foreskrifter-och-allmanna-rad/2022-8-8078.pdf
Mandatory

Vårdhandboken
Sveriges kommuner och regioner :
vårdhandboken.se/
Mandatory

Att förebygga och behandla undernäring. Kunskapsstöd i hälso- och sjukvård och socialtjänst
Socialstyrelsen, Stockholm : 2023 :
https://www.socialstyrelsen.se/kunskapsstod-och-regler/regler-och-riktlinjer/nationella-kunskapsstod/publicerade-kunskapsstod/undernaring/ Obligatorisk
Mandatory

ESPEN guidelines
European Society for Clinical Nutrition and Metabolism :
https://www.espen.org/guidelines-home
Mandatory

GLIM criteria for the diagnosis of malnutrition - A consensus report from the global clinical nutrition community
Cecerholm T, Jensen G, Correia M, Gonzalez M, Fukushima R, Higashiguchi T, Baptista G, Barazzoni R, Blaauw R, Coats A
JPEN J Parenter Enteral Nutr : 2019 :
Mandatory

Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4
Search the University Library catalogue

Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Search the University Library catalogue

Bra måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory

SOSFS 2014:10 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om förebyggande av och behandling vid undernäring
Stockholm: : 2014 :
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/foreskrifter-och-allmanna-rad/2014-10-12.pdf
Mandatory

Vårdhandboken
Vårdhandboken-Inera AB :
http://www.vardhandboken.se/
Mandatory

Att förebygga och behandla undernäring. Kunskapsstöd i hälso- och sjukvård och socialtjänst
Socialstyrelsen : 2019 :
Socialstyrelsen
Mandatory

ESPEN guidelines
European Society for Clinical Nutrition and Metabolism :
https://www.espen.org/guidelines-home
Mandatory

GLIM criteria for the diagnosis of malnutrition - A consensus report from the global clinical nutrition community
Cecerholm T, Jensen G, Correia M, Gonzalez M, Fukushima R, Higashiguchi T, Baptista G, Barazzoni R, Blaauw R, Coats A
JPEN J Parenter Enteral Nutr : 2019 :
Mandatory

Att göra systematiska litteraturstudier : värdering, analys och presentation av omvårdnadsforskning
Forsberg Christina, Wengström Yvonne
4. rev. utg. : Stockholm : Natur & kultur : 2016 : 216 s. :
ISBN: 9789127146549
Search the University Library catalogue

Bra måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Mandatory
Search the University Library catalogue

Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory

SOSFS 2014:10 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om förebyggande av och behandling vid undernäring
Stockholm: : 2014 :
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/foreskrifter-och-allmanna-rad/2014-10-12.pdf
Mandatory

Vårdhandboken
Vårdhandboken-Inera AB :
http://www.vardhandboken.se/
Mandatory

Att förebygga och behandla undernäring. Kunskapsstöd i hälso- och sjukvård och socialtjänst
Socialstyrelsen : 2019 :
Socialstyrelsen
Mandatory

ESPEN guidelines
European Society for Clinical Nutrition and Metabolism :
https://www.espen.org/guidelines-home
Mandatory

Diagnostic criteria for malnutrition e an ESPEN consensus statement. Clin Nutr
Cederholm T. , Bosaeus I. , Barazzoni R. , Bauer J. , Van Gossum A. , Klek S, et al.
European Society for Clinical Nutrition and Metabolism;2015;34:335-40. :
Mandatory

Att göra systematiska litteraturstudier : värdering, analys och presentation av omvårdnadsforskning
Forsberg Christina, Wengström Yvonne
3. uppl. : Stockholm : Natur & Kultur : 2013 : 219 s. :
ISBN: 9789127134157
Search the University Library catalogue

Bra måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket

Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Search the University Library catalogue

Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket

SOSFS 2014:10 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om förebyggande av och behandling vid undernäring
Socialstyrelsen : 2014-10-14 :

Vårdhandboken
Vårdhandboken-Inera AB :
http://www.vardhandboken.se/

Att förebygga och behandla undernäring. Kunskapsstöd i hälso- och sjukvård och socialtjänst
Socialstyrelsen : 2019 :
Socialstyrelsen

Att göra systematiska litteraturstudier : värdering, analys och presentation av omvårdnadsforskning
Forsberg Christina, Wengström Yvonne
3. uppl. : Stockholm : Natur & Kultur : 2013 : 219 s. :
ISBN: 9789127134157
Search the University Library catalogue