Food and Nutrition B, 30 credits
The course is discontinued from 2025-02-26
Literature
Valid from: 2020 week 2
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2007 :
414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm :
Kungl. skogs- och lantbruksakademien :
2013 :
43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket :
2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory
Livsmedelsvetenskap - senaste upplagan
Nylander Annica (red), Nydahl Margaretha, Marklinder Ingela, Jonsson Lena
Studentlitteratur :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
Mandatory
Röös Elin
Mat-klimat-listan
: version 1.0
Uppsala :
Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet :
2012 :
30 s. :
Fulltext
Mandatory
Slutrapport - Regeringsuppdrag för minskat matsvinn 2013-2015 - En bra start
Livsmedelsverket :
2016-03-21 :
Klimatpåverkan och energianvändning från livsmedelsförpackningar
Wallman M, Nilsson K
Livsmedelsverket :
2011 :
www.slv.se
Mandatory
Hållbar utveckling - - människa, miljö och samhälle
Persson Torsten, Persson Christel
3. uppl. :
Studentlitteratur AB :
2015 :
216 s. :
ISBN: 9789144109442
Search the University Library catalogue
Marshall Matilda
Hållbarhet till middag
: en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör :
Brutus Östlings bokförlag Symposion :
2016 :
251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Search the University Library catalogue
Furugren Bo
Livsmedelskemi och matkunskap: Matkemi med kemiska grunder
KFS i Lund :
2017 :
Mandatory
Livsmedelsvetenskap - senaste upplagan
Nylander Annica (red), Nydahl Margaretha, Marklinder Ingela, Jonsson Lena
Studentlitteratur :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
Mandatory
Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan :
Stockholm :
Norstedts :
Coop :
892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Mandatory
Search the University Library catalogue
Vår gröna kokbok
Begner Sara, Bohlin Karin, Bergman Malin
Stockholm :
Norstedts :
2014 :
384 s. :
ISBN: 978-91-1-305497-1
Search the University Library catalogue
Vår kokbok vegan
Sjögren Anna K., Begner Sara
[Solna] :
Coop ; Stockholm :
[2015] :
270 sidor :
ISBN: 9789113061931
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
Senaste versionen :
Mandatory
Förståelse, beskrivning och förklaring
: introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
Jacobsen Dag Ingvar, Järvå Håkan, Wallin Bitte
2., uppdaterade och utök. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2012 :
327 s. :
ISBN: 978-91-44-08142-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
God forskningssed
Reviderad utgåva :
Stockholm :
Vetenskapsrådet :
2017 :
82 s. :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
ISBN: 978-91-7307-352-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Introduktion till SPSS
Inst för kostvetenskap :
Mandatory
Ejlertsson Göran
Statistik för hälsovetenskaperna
Tredje upplagan :
Lund :
Studentlitteratur :
[2019] :
279 sidor :
ISBN: 9789144122694
Mandatory
Search the University Library catalogue
Teorier
Jämställdhetsmyndigheten :
http://www.jamstall.nu/fakta/teori/
Mandatory
Enkätboken
Trost Jan, Hultåker Oscar
5., [moderniserade och rev.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2016 :
178 s. :
ISBN: 9789144115450
Search the University Library catalogue
Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 :
Stockholm :
Liber :
[2018] :
400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue
Hansson Sven Ove
Konsten att vara vetenskaplig
KTH :
2007 :
Länk till pdf
Trost Jan
Kvalitativa intervjuer
4., [omarb.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2010 :
165 s. :
ISBN: 978-91-44-06216-7
Search the University Library catalogue
Wahlgren Lars
SPSS steg för steg
3. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2012 :
198 s. :
ISBN: 978-91-44-08340-7
Search the University Library catalogue
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. :
Stockholm :
Liber :
2015 :
185 s. :
ISBN: 9789147114085
Search the University Library catalogue
Lindstedt Inger
Talarens hantverk
: att göra framgångsrika presentationer
1. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2015 :
220 s. :
ISBN: 9789144096667
Search the University Library catalogue
Ejlertsson Göran
Övningsbok i statistik för hälsovetenskaperna
1. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2012 :
190 s. :
ISBN: 978-91-44-07049-0
Search the University Library catalogue
Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket :
2015 :
Pdf-fil
Mandatory
Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket :
2017 :
Mandatory
FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet 2017 :
2017 :
http://www.fyss.se/fyss-kapitel/fyss-kapitel-del-1-allman-del/
Mandatory
Krause's food & the nutrition care process
Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L.
Fourteenth edition. :
St. Louis, Missouri :
Elsevier :
[2017] :
1134 p. :
ISBN: 9780323340755
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nordic Nutrition Recommendations 2012
: integrating nutrition and physical activity
5th edition :
Copenhagen :
Nordic Council of Ministers :
2014 :
627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Mandatory
Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan
Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
6. uppl. :
Liber :
2013 :
480 s. :
ISBN: 9789147105205
Mandatory
Search the University Library catalogue
Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket :
2018 :
www.slv.se
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Amning i dag
Kylberg Elisabeth, Westlund Anna Maria, Zwedberg Sofia
Tredje upplagan :
Stockholm :
Gothia Fortbildning :
[2018] :
189 sidor :
ISBN: 9789177410904
Search the University Library catalogue
Jankov Picha Petra
Att flaskmata
: [en handbok för dig som vill flaskmata din bäbis]
2., [uppdaterade] uppl. :
Ett annat förlag :
2012 :
185 s. :
ISBN: 978-91-979810-2-6
Search the University Library catalogue
European Dietetic Action Plan (EuDAP)
EFAD :
2015 :
Pdf-fil
Food and Nutrition Action Plan (FNAP)
Världshälsoorgansiationen (WHO); Regional Committée for Europe :
2014 :
Pdf-fil
Socialstyrelsen. Folkhälsorapport. Stockholm: Socialstyrelsen. Senaste upplagan