Food and Nutrition B, 30 credits
The course is discontinued from 2025-02-26
Literature
Valid from: 2023 week 31
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2007 :
414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm :
Kungl. skogs- och lantbruksakademien :
2013 :
43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket :
2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory
Hur liten kan livsmedelskonsumtionen vara år 2050?
Hjerpe. K. , Marksten, T. , Pearsson, M. , Rundberg, B. , Lundström A. , Rydberg, I. , Sonesson, U. , Nilsson, K.
Jordbruksverket :
2013 :
https://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_ovrigt/ovr296_1.pdf
Mandatory
Fritz Karin
Matsvinn i hemmet Kännedom, attityder och beteenden
Livsmedelsverket :
2021 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2014 :
382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Röös Elin
Mat-klimat-listan
: version 1.0
Uppsala :
Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet :
2012 :
30 s. :
Fulltext
Mandatory
Klimatpåverkan och energianvändning från livsmedelsförpackningar
Wallman M, Nilsson K
Livsmedelsverket :
2011 :
www.slv.se
Mandatory
Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan :
Stockholm :
Norstedts :
Coop :
892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grundläggande näringskemi
Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
2023 :
Mandatory
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2014 :
382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Granberg Albina
Koka sjuda steka
: Ett sociokulturellt perspektiv på matlagning i hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2018 :
82 s. :
ISBN: 9789151303932
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hungrig.nu
Hushållningssällskapet: u.å. :
Hungrig.nu
Vår gröna kokbok
Begner Sara, Bohlin Karin, Bergman Malin
Stockholm :
Norstedts :
2014 :
384 s. :
ISBN: 978-91-1-305497-1
Search the University Library catalogue
Vår kokbok vegan
Sjögren Anna K., Begner Sara
[Solna] :
Coop ; Stockholm :
[2015] :
270 sidor :
ISBN: 9789113061931
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory
Henricson Maria
Vetenskaplig teori och metod
: från idé till examination inom omvårdnad
Andra upplagan :
Lund :
Studentlitteratur AB :
2017 :
510 sidor :
ISBN: 978-91-44-11328-9
Mandatory
Search the University Library catalogue
God forskningssed
Reviderad utgåva :
Stockholm :
Vetenskapsrådet :
2017 :
82 s. :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
ISBN: 978-91-7307-352-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Introduktion till SPSS
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory
Hellmer Stefan
Grunderna i statistisk dataanalys
: med tillämpning inom hälsovetenskaperna
Upplaga 1 :
Lund :
Studentlitteratur :
[2022] :
310 sidor :
ISBN: 9789144154640
Mandatory
Search the University Library catalogue
Teorier
Jämställdhetsmyndigheten :
http://www.jamstall.nu/fakta/teori/
Mandatory
Nygren Charlotte
Forskning om kost och hälsa
: att tolka och förstå vetenskapen
Umeå :
Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet :
2015 :
196 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 978-91-7601-349-6
Mandatory
Search the University Library catalogue
Wenemark Marika
Enkätmetodik
: att planera och genomföra en undersökning
Första upplagan :
Stockholm :
Liber :
[2023] :
273 sidor :
ISBN: 9789147147298
Search the University Library catalogue
Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 :
Stockholm :
Liber :
[2018] :
400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue
Trost Jan
Kvalitativa intervjuer
4., [omarb.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2010 :
165 s. :
ISBN: 978-91-44-06216-7
Search the University Library catalogue
Field Andy P.
Discovering statistics using IBM SPSS statistics
5. ed. :
2018 :
1070 sidor :
ISBN: 9781526419521
Search the University Library catalogue
Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory
Den mångkulturella måltiden
Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
www.ksla.se
Mandatory
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket :
2015 :
Pdf-fil
Mandatory
Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket :
2017 :
Mandatory
FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet :
2017 :
https://www.fyss.se/fyss-kapitel/arkiv/
Mandatory
Krause and Mahan's Food and the Nutrition Care Process
Morrow Kelly, Raymond Janice L
Elsevier Health Sciences :
2022 :
Mandatory
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
NORDIC NUTRITION RECOMMENDATIONS 2023
Nordic Council of Ministers :
2023 :
NORDIC NUTRITION RECOMMENDATIONS 2023
Mandatory
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan :
Stockholm :
Liber :
[2021] :
494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue
Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket :
2018 :
www.slv.se
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Amning i dag
Kylberg Elisabeth, Westlund Mia, Zwedberg Sofia
Fjärde upplagan :
Stockholm :
Gothia kompetens :
[2021] :
189 sidor :
ISBN: 9789177413011
Search the University Library catalogue
Jankov Petra
Att flaskmata
Gothia Fortbildning :
2015 :
Gothia Fortbildning
European Dietetic Action Plan (EuDAP), 2015-2020
EFAD :
2015 :
https://www.efad.org/eudap/
Food and Nutrition Action Plan (FNAP), 2015-2020
Världshälsoorgansiationen (WHO); Regional Committée for Europe :
2014 :
https://apps.who.int/iris/handle/10665/329405
Folkhälsans utveckling - årsrapport. Senaste upplagan
Folkhälsomyndeingheten :
Finns som pdf via folkhälsomyndigheten