Home Economics A, 30 credits
Required Knowledge
General entry requirementsLiterature
Valid from: 2025 week 1
Didaktik för hem- och konsumentkunskap
Hjälmeskog Karin, Höijer(red) Karin
Gleerups Utbildning AB :
2019 :
ISBN: 9789151100463
Mandatory
Search the University Library catalogue
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2022
Stockholm: Skolverket :
2024 :
https://www.skolverket.se/getFile?file=13074
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Hem- och konsumentkunskap i årskurs 7-9. Tematisk kvalitetsgranskning.
Skolinspektionen :
2019 :
Skolinspektionen
Mandatory
Ambjörnsson Fanny
Tid att städa
: om vardagsstädningens praktik och politik
Stockholm :
Ordfront :
2018 :
249 sidor :
Fritt tillgänglig via Kriterium
ISBN: 9789177750024
Mandatory
Search the University Library catalogue
Den mångkulturella måltiden
Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
www.ksla.se
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2022
Stockholm: Skolverket :
2024 :
https://www.skolverket.se/getFile?file=13074
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Mat- och måltidskultur – en introduktion
Jönsson Håkan, Marshall Matilda
1 :
Örebro :
Örebro universitet :
2022 :
38 :
ISBN: 9789187789663
Mandatory
Search the University Library catalogue
Män och jämställdhet
: betänkande
Stockholm :
Fritze :
2014 :
575 s. :
Fritt tillgänglig via www.regeringen.se
ISBN: 9789138240717
Mandatory
Search the University Library catalogue
Håkansson Andreas
Konsumtion
Studentlitteratur AB :
2017 :
384 sidor :
ISBN: 9789144115641
Mandatory
Search the University Library catalogue
På tal om kvinnor och män - lathund om jämställdhet 2024
Stochholm: Statistiska centralbyrån :
2024 :
https://www.scb.se/webbrapporter/le0201/lathund2024
Mandatory
Sirén Ellinor
Städa hållbart med Ekotipset
[Stockholm] :
Bonnier fakta :
[2023] :
207 sidor :
ISBN: 9789178876778
Mandatory
Search the University Library catalogue
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Marshall Matilda
Hållbarhet till middag
: en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör :
Brutus Östlings bokförlag Symposion :
2016 :
251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Search the University Library catalogue
Challenges to Interdisciplinary teaching for nutrition and health in Swedish compulsory schools.
Lindblom C, Arreman I, Landfors H, Waling M, Hörnell A
International Federation of Home Economics :
2020 :
Mandatory
Näring och hälsa
Johansson Ulla, Stubbendorff Anna
Fjärde upplagan :
Lund :
Studentlitteratur :
[2020] :
471 sidor :
ISBN: 9789144125947
Mandatory
Search the University Library catalogue
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2022
Stockholm: Skolverket :
2024 :
https://www.skolverket.se/getFile?file=13074
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Nordic Nutrition Recommendations 2023
: integrating environmental aspects
Copenhagen :
Nordic Council of Minsters :
2023 :
388 sidor :
Fritt tillgänglig
ISBN: 9789289375337
Mandatory
Search the University Library catalogue
Referensvärden för energi och näringsämnen - En sammanfattning av de nordiska näringsrekommendationerna, NNR 2023
Livsmedelsverket :
2023 :
Pdf-fil
Mandatory
Mat för liv och lust
: [kokboken för dig som vill äta sunt]
Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
5., rev. utg. :
Stockholm :
Bonnier fakta :
2016 :
400 s. :
ISBN: 9789174245585
Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan :
Stockholm :
Liber :
[2021] :
494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. :
Stockholm :
Gothia :
2012 :
111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue
Folkhälsorapport - senaste upplagan
Socialstyrelsen, Stockholm :
Socialstyrelsen
Hylmö Peter
Hygien - med egenkontroll
Stockholm :
Liber :
2015 :
180 s. :
ISBN: 9789147117277
Mandatory
Search the University Library catalogue
Lange Marie
Food Safety Learning in Home and Consumer Studies
: Teachers' and Students' Perspectives
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2017 :
81 s. :
ISBN: 9789155498498
Mandatory
Search the University Library catalogue
Granberg Albina
Koka sjuda steka
: Ett sociokulturellt perspektiv på matlagning i hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2018 :
82 s. :
ISBN: 9789151303932
Mandatory
Search the University Library catalogue
Barns matvanor ur ett sensoriskt och pedagogiskt perspektiv, rapport nr 11/2016
Livsmedelsverket :
2016 :
https://www.livsmedelsverket.se/bestall-ladda-ner-material/sok-publikationer/artiklar/2016/2016-nr-11-litteraturgenomgang-barns-matvanor-ur-ett-sensoriskt-och-pedagogiskt-perspektiv
Mandatory
Andersen Merethe
Mat för alla sinnen: [sensorisk träning enligt SAPERE-metoden] . [handledning årskurs 4-6]
Livsmedelsverket/Stiftelsen för måltidsforskning :
2000 :
Livsmedelsverket
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm :
Kungl. skogs- och lantbruksakademien :
2013 :
43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Fritz Karin
Matsvinn i hemmet Kännedom, attityder och beteenden
Livsmedelsverket :
2021 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Gelinder Lolita
Smak för hållbar mat?
: Undervisning för hållbar matkonsumtion i Hem- och konsumentkunskap
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2020 :
103 sidor :
ISBN: 9789151309231
Mandatory
Search the University Library catalogue
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mat, miljö och hållbarhet
: hur påverkar den mat vi svenskar äter planeten?
Röös Elin, Ran Ylva, Moberg Emma
Sveriges lantbruksuniversitet, framtidsplattformen SLU Future Food :
2024 :
1 onlineresurs (80 sidor) :
Fritt tillgänglig
ISBN: 9789157698032
Mandatory
Search the University Library catalogue
Röös Elin
Mat-klimat-listan [Elektronisk resurs] : version 1.1
Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet :
2014 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9718
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Klimatpåverkan och energianvändning från livsmedelsförpackningar
Wallman Magdalena, Nilsson Katarina
Livsmedelsverket :
2011 :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/rapporter/2011/2011_livsmedelsverket_18_klimatpaverkan_energianvandning_livsmedelsforpackningar.pdf
Mandatory
Rosander Ulla
Miljö, mat och hälsa
: ur ett hållbarhetsperspektiv
Upplaga 1 :
Lund :
Studentlitteratur :
[2022] :
317 sidor :
ISBN: 9789144159270
Search the University Library catalogue
Didaktik för hem- och konsumentkunskap
Hjälmeskog Karin, Höijer(red) Karin
Gleerups Utbildning AB :
2019 :
ISBN: 9789151100463
Mandatory
Search the University Library catalogue
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2022
Stockholm: Skolverket :
2024 :
https://www.skolverket.se/getFile?file=13074
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Hem- och konsumentkunskap i årskurs 7-9. Tematisk kvalitetsgranskning.
Skolinspektionen :
2019 :
Skolinspektionen
Mandatory
Ambjörnsson Fanny
Tid att städa
: om vardagsstädningens praktik och politik
Stockholm :
Ordfront :
2018 :
249 sidor :
Fritt tillgänglig via Kriterium
ISBN: 9789177750024
Mandatory
Search the University Library catalogue
Den mångkulturella måltiden
Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
www.ksla.se
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2022
Stockholm: Skolverket :
2024 :
https://www.skolverket.se/getFile?file=13074
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Mat- och måltidskultur – en introduktion
Jönsson Håkan, Marshall Matilda
1 :
Örebro :
Örebro universitet :
2022 :
38 :
ISBN: 9789187789663
Mandatory
Search the University Library catalogue
Män och jämställdhet
: betänkande
Stockholm :
Fritze :
2014 :
575 s. :
Fritt tillgänglig via www.regeringen.se
ISBN: 9789138240717
Mandatory
Search the University Library catalogue
Håkansson Andreas
Konsumtion
Studentlitteratur AB :
2017 :
384 sidor :
ISBN: 9789144115641
Mandatory
Search the University Library catalogue
På tal om kvinnor och män - lathund om jämställdhet 2024
Stochholm: Statistiska centralbyrån :
2024 :
https://www.scb.se/webbrapporter/le0201/lathund2024
Mandatory
Sirén Ellinor
Städa hållbart med Ekotipset
[Stockholm] :
Bonnier fakta :
[2023] :
207 sidor :
ISBN: 9789178876778
Mandatory
Search the University Library catalogue
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Marshall Matilda
Hållbarhet till middag
: en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör :
Brutus Östlings bokförlag Symposion :
2016 :
251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Search the University Library catalogue
Challenges to Interdisciplinary teaching for nutrition and health in Swedish compulsory schools.
Lindblom C, Arreman I, Landfors H, Waling M, Hörnell A
International Federation of Home Economics :
2020 :
Mandatory
Näring och hälsa
Johansson Ulla, Stubbendorff Anna
Fjärde upplagan :
Lund :
Studentlitteratur :
[2020] :
471 sidor :
ISBN: 9789144125947
Mandatory
Search the University Library catalogue
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2022
Stockholm: Skolverket :
2024 :
https://www.skolverket.se/getFile?file=13074
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Nordic Nutrition Recommendations 2023
: integrating environmental aspects
Copenhagen :
Nordic Council of Minsters :
2023 :
388 sidor :
Fritt tillgänglig
ISBN: 9789289375337
Mandatory
Search the University Library catalogue
Referensvärden för energi och näringsämnen - En sammanfattning av de nordiska näringsrekommendationerna, NNR 2023
Livsmedelsverket :
2023 :
Pdf-fil
Mandatory
Mat för liv och lust
: [kokboken för dig som vill äta sunt]
Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
5., rev. utg. :
Stockholm :
Bonnier fakta :
2016 :
400 s. :
ISBN: 9789174245585
Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan :
Stockholm :
Liber :
[2021] :
494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. :
Stockholm :
Gothia :
2012 :
111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue
Folkhälsorapport - senaste upplagan
Socialstyrelsen, Stockholm :
Socialstyrelsen
Hylmö Peter
Hygien - med egenkontroll
Stockholm :
Liber :
2015 :
180 s. :
ISBN: 9789147117277
Mandatory
Search the University Library catalogue
Lange Marie
Food Safety Learning in Home and Consumer Studies
: Teachers' and Students' Perspectives
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2017 :
81 s. :
ISBN: 9789155498498
Mandatory
Search the University Library catalogue
Granberg Albina
Koka sjuda steka
: Ett sociokulturellt perspektiv på matlagning i hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2018 :
82 s. :
ISBN: 9789151303932
Mandatory
Search the University Library catalogue
Barns matvanor ur ett sensoriskt och pedagogiskt perspektiv, rapport nr 11/2016
Livsmedelsverket :
2016 :
https://www.livsmedelsverket.se/bestall-ladda-ner-material/sok-publikationer/artiklar/2016/2016-nr-11-litteraturgenomgang-barns-matvanor-ur-ett-sensoriskt-och-pedagogiskt-perspektiv
Mandatory
Andersen Merethe
Mat för alla sinnen: [sensorisk träning enligt SAPERE-metoden] . [handledning årskurs 4-6]
Livsmedelsverket/Stiftelsen för måltidsforskning :
2000 :
Livsmedelsverket
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm :
Kungl. skogs- och lantbruksakademien :
2013 :
43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Fritz Karin
Matsvinn i hemmet Kännedom, attityder och beteenden
Livsmedelsverket :
2021 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Gelinder Lolita
Smak för hållbar mat?
: Undervisning för hållbar matkonsumtion i Hem- och konsumentkunskap
Uppsala :
Acta Universitatis Upsaliensis :
2020 :
103 sidor :
ISBN: 9789151309231
Mandatory
Search the University Library catalogue
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mat, miljö och hållbarhet
: hur påverkar den mat vi svenskar äter planeten?
Röös Elin, Ran Ylva, Moberg Emma
Sveriges lantbruksuniversitet, framtidsplattformen SLU Future Food :
2024 :
1 onlineresurs (80 sidor) :
Fritt tillgänglig
ISBN: 9789157698032
Mandatory
Search the University Library catalogue
Röös Elin
Mat-klimat-listan [Elektronisk resurs] : version 1.1
Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet :
2014 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9718
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm: Skolverket :
2022 :
https://www.skolverket.se/publikationer?id=9867
Mandatory
Klimatpåverkan och energianvändning från livsmedelsförpackningar
Wallman Magdalena, Nilsson Katarina
Livsmedelsverket :
2011 :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/rapporter/2011/2011_livsmedelsverket_18_klimatpaverkan_energianvandning_livsmedelsforpackningar.pdf
Mandatory
Rosander Ulla
Miljö, mat och hälsa
: ur ett hållbarhetsperspektiv
Upplaga 1 :
Lund :
Studentlitteratur :
[2022] :
317 sidor :
ISBN: 9789144159270
Search the University Library catalogue