Huvudmenyn dold.

AIP (American Institute of Physics)

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera dig open access utan kostnad i tidskrifter från AIP. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och AIP. Avtalet gäller open access-publicering i hybridtidskrifter från AIP med undantag för tidskriften Journal of the Physical Society of Japan.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Avtalet omfattar artiklar med "acceptance date" 2022.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens. Det är också möjligt att istället välja en CC BY-NC-licens.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på AIP:s webbplats:

Read & Publish Author Guidelines

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.