Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

AIP (American Institute of Physics)

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera dig open access utan kostnad i tre tidskrifter från AIP. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och AIP. Detta gäller för open access-publicering i tidskrifterna Applied Physics Letters, Journal of Applied Physics och Physics of Plasma.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens.
  • Vid manusinlämning måste du själv meddela att Umeå universitet har en prenumeration på tidskriften och att du tillhör universitetet.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Om du uppfyller villkoren för avtalet kommer du att få en förfrågan om du vill publicera dig open access utan kostnad.

Tidskrifter som ingår i avtalet

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.