Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 18 januari 2021)

MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute)

Du som är forskare vid Umeå universitet får 20% rabatt på publiceringsavgiften vid open access-publicering i tidskrifter från MDPI. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är rabatterad med 20% via ett avtal mellan biblioteket och MDPI. Detta gäller för open access-publicering i alla tidskrifter från MDPI.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY-licens.
  • Vid manusinlämning måste du själv meddela att Umeå universitet har ett medlemskap hos MDPI och att du tillhör universitetet.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på MDPI:s hemsida:

MDPI Institutional Open Access Program

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.