Huvudmenyn dold.

RSC (Royal Society of Chemistry)

Du som är forskare vid Umeå universitet kan publicera dig open access utan kostnad i hybridtidskrifter från Royal Society of Chemistry. Här kan du läsa mer om villkoren för bibliotekets avtal med förlaget och se vad det innebär för dig.

Publiceringsavgiften är redan betald via ett avtal mellan biblioteket och Royal Society of Chemistry (RSC). Detta gäller open access-publicering i hybridtidskrifter från RSC Gold Collection.

Villkor som gäller för avtalet

• Du ska vara korresponderande författare, det vill säga den person som sköter kontakten med förlaget.
  • Din affiliering till Umeå universitet måste framgå i den publicerade artikeln.
  • Använd din e-postadress som slutar på @umu.se. Den bidrar till att identifiera din tillhörighet till Umeå universitet.
  • Din artikel kommer att publiceras under en CC BY eller CC BY-NC-licens.

Bra att veta om publiceringsprocessen

Läs mer om publiceringsprocessen på RSC:s hemsida:

RSC Read and publish

Mer information och kontakt

Rabatter för open access-publicering

Bibliotekets avtal täcker publiceringsavgiften helt eller delvis för ett stort antal tidskrifter.