"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Crossborder regional development and planning in the Kvarken region, 15 Credits

Swedish name: Gränsöverskridande regional utveckling och planering i Kvarkenregionen

This syllabus is valid: 2019-06-10 valid to 2019-06-16 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2KG900

Credit points: 15

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Human Geography: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Two-grade scale

Responsible department: Department of Geography

Established by: Head of Department of Geography and Economic History, 2019-06-12

Examination modes

Kursen examineras genom ett antal skriftliga inlämningsuppgifter och deltagande i seminarier. I kursen ingår följande examinerande uppgifter:
Tre individuella skriftliga inlämningsuppgifter (PM)
Två individuella uppgifter vilka diskuteras muntligen vid seminarier
En mindre gruppuppgift som diskuteras muntligen vid ett seminarium
En större gruppuppgift i form av en fallstudie vilken redovisas skriftligen (PM) och presenteras muntligen vid ett seminarium
Detaljer rörande de examinerande uppgifterna presenteras i samband med att kursen startar. På kursen ges betyget godkänd eller underkänd. För godkänt betyg på kursen krävs att alla examinerande uppgifter är godkända. Samtliga examinerande uppgifter betygssätts underkänd (U) eller godkänd (G).
Avsteg från kursplanens examinationsform kan göras för en student som har beslut om pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning. Individuell anpassning av examinationsformen ska övervägas utifrån studentens behov. Examinationsformen anpassas inom ramen för kursplanens förväntade studie­resultat. Efter begäran av studenten ska kursansvarig lärare, i samråd med examinator, skyndsamt besluta om anpassad examinationsform. Beslutet ska sedan meddelas studenten.
Betyg kan inte överklagas, d.v.s. prövas av någon högre instans, men en student kan alltid göra anmärkningar mot rättningen eller begära att examinator omprövar sitt beslut.
Studerande som erhållit godkänt resultat på prov kan ej genomgå förnyat prov för högre betyg. För studerande som inte blivit godkänd vid ordinarie provtillfälle anordnas förnyat provtillfälle i enlighet med Umeå universitets Regler för betyg och examination på grund- och avancerad nivå (FS 1.1.2-553-14). Ett omprov ska erbjudas senast två månader efter det ordinarie provet, dock tidigast tio arbets­dagar efter det att resultatet av det ordinarie provet har meddelats. För prov som genomförs under maj och juni månad får första omprovet erbjudas inom tre månader efter ordinarie provtillfälle.
I de fall prov inte kan upprepas enligt gällande regler för omprov ska det istället ersättas med annan uppgift, undantaget då begränsningen av provtillfällen är överskridna. Omfattningen av och innehållet i sådan uppgift ska stå i rimlig proportion till det missade provet.
Studerande som två gånger har underkänts i prov har rätt att få en annan examinator utsedd, om inte särskilda skäl talar emot det (HF 6 kap. 22 §). Sådan förfrågan ska prövas skyndsamt. Begäran om ny examinator ska ställas till studierektor.
I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla eller kursen slutat erbjudas. Om särskilda skäl föreligger har examinator rätt att besluta om annan examinationsform.
 
TILLGODORÄKNANDE
Student har rätt att få prövat om en tidigare utbildning eller motsvarande kunskaper och färdigheter förvärvade i yrkesverksamhet kan godtas för tillgodoräknande. För närmare information se högskole­förordningen (1993:100) 6 kap. 6-8 §§ samt Umeå universitets Handläggningsordning för tillgodoräk­nande på grund- och avancerad nivå (FS 1.1-501-15). Ett negativt beslut om tillgodoräknande är möjligt att överklaga till Överklagandenämnden för högskolan. För mer information kontakta Student­centrum/Examina.

Literature

Valid from: 2019 week 23

Part 1

Sveriges entreprenöriella ekosystem : företag, akademi, politik
McKelvey Maureen D., Zaring Olof
Upplaga 1:1 : Stockholm : Esbri : [2016] : 351 sidor :
Fulltext
ISBN: 9789197772846
Search the University Library catalogue

Part 2

Forsberg (red.) Gunnel
Samhällsplaneringens teori och praktik
Liber : 2019 : 384 sidor :
ISBN: 9789147113613
Search the University Library catalogue
Reading instructions: Choosen parts

Learning Transnational Learning
Virkkala S, Mariussen A
Routledge : 2015 :

Part 3

Bergström Bo
Effektiv visuell kommunikation : Om nyheter, reklam, information och profil
11 uppl. : Carlsson : 2017 : 323 sidor :
ISBN: 978-91-7331-837-2
Search the University Library catalogue

In addition, scientific articles according to teachers' instructions.