"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food, Nutrition and Culinary Science 2, 30 Credits

Swedish name: Kost- och måltidsvetenskap 2

This syllabus is valid: 2023-01-09 valid to 2023-12-31 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2KN080

Credit points: 30

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2022-09-08

Literature

  • Valid from: 2023 week 3

    Thurén Torsten
    Vetenskapsteori för nybörjare
    Upplaga 3 : Stockholm : Liber : [2019] : 203 sidor :
    ISBN: 9789147127788
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Enkätboken
    Trost Jan, Hultåker Oscar
    5., [moderniserade och rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 178 s. :
    ISBN: 9789144115450
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Schött Kristina
    Studentens skrivhandbok
    3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
    ISBN: 9789147114085
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Bower John A.
    Statistical methods for food science : introductory procedures for the food practitioner
    Second edition. : Chichester, West Sussex, UK : John Wiley & Sons : 2013 : vii, 318 pages :
    ISBN: 9781118541647
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nygren Charlotte
    Forskning om kost och hälsa : att tolka och förstå vetenskapen
    Umeå : Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet : 2015 : 196 s. :
    Fritt tillgänglig via Umeå universitet
    ISBN: 978-91-7601-349-6
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
    Patel Runa, Davidson Bo
    Femte upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 184 sidor :
    ISBN: 9789144126050
    Search the University Library catalogue

    Praktisk historieteori.
    Jarrick Arne, Söderberg Johan, Stockholms universitet. Ekonomisk-historiska institutionen
    4. uppl. : Stockholm : Ekonomisk-historiska institutionen. : 2001 : 179 s. :
    ISBN: 91-974305-0-1
    Search the University Library catalogue

    Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
    Jarrick Arne, Josephson Olle
    2., [översedda] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
    ISBN: 91-44-26842-4 ; 240:00
    Search the University Library catalogue

    Backman Jarl
    Rapporter och uppsatser
    3., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 223 s. :
    ISBN: 9789144097329
    Search the University Library catalogue

    Att skriva en bra uppsats
    Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
    Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
    ISBN: 9789147113644
    Search the University Library catalogue

    Hellmer Stefan
    Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
    Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
    ISBN: 9789144154640
    Search the University Library catalogue

    Kvantitativa metoder för ekonomisk och social historia
    Söderberg Johan, Eggeby Eva
    3. uppl. : Stockholm : Ekonomisk-historiska institutionen, Univ. [distributör] : 1997 : [6], 158 s. :
    ISBN: 9197267414
    Search the University Library catalogue

    Methods in world history : a critical approach
    Myrdal Janken, Jarrik Arne, Wallenberg Bondesson Maria
    Lund : Nordic Academic Press : 2016 : 254 s. :
    Online access for UMUB
    ISBN: 9789188168481
    Search the University Library catalogue

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :

    Neuman Nicklas
    Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
    Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
    ISBN: 9789144131672
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Söderlind Ulrica
    The Nobel banquets : a century of culinary history (1901-2001)
    New Jersey : World Scientific : c2010 : xviii, 319 s. :
    ISBN: 9789814313117
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Theophano Janet
    Eat my words : reading women's lives through the cookbooks they wrote
    New York : Palgrave : 2002 : 362 s. :
    ISBN: 0312233787
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Food security in the high North : contemporary challenges across the circumpolar region
    Kamrul Hossain, Nilsson Lena Maria, Herrmann Thora Martina
    Abingdon : Routledge : 2021 : xxiv, 311 pages :
    Online access for UMUB
    ISBN: 9781000095272
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Crosby Alfred W.
    Ecological imperialism : the biological expansion of Europe, 900-1900
    2nd ed. : Cambridge : Cambridge University Press : 2004 : online resource (xxii, 368 s.) :
    Online access for UMUB
    ISBN: 9780511805554
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
    Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
    ISBN: 9789144006567
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Livsmedelslagen
    Livsmedelsverket :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Livsmedelsvetenskap
    Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
    2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
    ISBN: 9789144095677
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Naturvetenskapliga grunder
    Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
    . : 2022 :
    Mandatory

    Beck-Friis Johan
    Matens kvaliteter
    Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
    Fulltext
    ISBN: 9789186573362
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Hållbar produktion och konsumtion av mat
    Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
    Jordbruksverket : 2018 :
    https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
    Mandatory

    Röös Elin
    Mat-klimat-listan : version 1.0
    Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet : 2012 : 30 s. :
    Fulltext
    Mandatory

    Begner Sara
    Vår kokbok
    27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
    ISBN: 978-91-1-307493-1
    Search the University Library catalogue

    Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
    Eneroth H, Björck L
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Eneroth H
    Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre – baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
    Livsmedelsverket : 2017 :
    Mandatory

    Neuman Nicklas
    Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
    Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
    ISBN: 9789144131672
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
    Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
    ISBN: 9789147131075
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
    www.slv.se
    Mandatory

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Livsmedelsverket (senaste version) :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

  • Valid from: 2023 week 2

    Thurén Torsten
    Vetenskapsteori för nybörjare
    Upplaga 3 : Stockholm : Liber : [2019] : 203 sidor :
    ISBN: 9789147127788
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Enkätboken
    Trost Jan, Hultåker Oscar
    5., [moderniserade och rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 178 s. :
    ISBN: 9789144115450
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Schött Kristina
    Studentens skrivhandbok
    3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
    ISBN: 9789147114085
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Bower John A.
    Statistical methods for food science : introductory procedures for the food practitioner
    Second edition. : Chichester, West Sussex, UK : John Wiley & Sons : 2013 : vii, 318 pages :
    ISBN: 9781118541647
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nygren Charlotte
    Forskning om kost och hälsa : att tolka och förstå vetenskapen
    Umeå : Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet : 2015 : 196 s. :
    Fritt tillgänglig via Umeå universitet
    ISBN: 978-91-7601-349-6
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
    Patel Runa, Davidson Bo
    Femte upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 184 sidor :
    ISBN: 9789144126050
    Search the University Library catalogue

    Praktisk historieteori.
    Jarrick Arne, Söderberg Johan, Stockholms universitet. Ekonomisk-historiska institutionen
    4. uppl. : Stockholm : Ekonomisk-historiska institutionen. : 2001 : 179 s. :
    ISBN: 91-974305-0-1
    Search the University Library catalogue

    Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
    Jarrick Arne, Josephson Olle
    2., [översedda] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
    ISBN: 91-44-26842-4 ; 240:00
    Search the University Library catalogue

    Backman Jarl
    Rapporter och uppsatser
    3., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 223 s. :
    ISBN: 9789144097329
    Search the University Library catalogue

    Att skriva en bra uppsats
    Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
    Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
    ISBN: 9789147113644
    Search the University Library catalogue

    Hellmer Stefan
    Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
    Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
    ISBN: 9789144154640
    Search the University Library catalogue

    Kvantitativa metoder för ekonomisk och social historia
    Söderberg Johan, Eggeby Eva
    3. uppl. : Stockholm : Ekonomisk-historiska institutionen, Univ. [distributör] : 1997 : [6], 158 s. :
    ISBN: 9197267414
    Search the University Library catalogue

    Methods in world history : a critical approach
    Myrdal Janken, Jarrik Arne, Wallenberg Bondesson Maria
    Lund : Nordic Academic Press : 2016 : 254 s. :
    Online access for UMUB
    ISBN: 9789188168481
    Search the University Library catalogue

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :

    Neuman Nicklas
    Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
    Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
    ISBN: 9789144131672
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Söderlind Ulrica
    The Nobel banquets : a century of culinary history (1901-2001)
    New Jersey : World Scientific : c2010 : xviii, 319 s. :
    ISBN: 9789814313117
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Theophano Janet
    Eat my words : reading women's lives through the cookbooks they wrote
    New York : Palgrave : 2002 : 362 s. :
    ISBN: 0312233787
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Food security in the high North : contemporary challenges across the circumpolar region
    Kamrul Hossain, Nilsson Lena Maria, Herrmann Thora Martina
    Abingdon : Routledge : 2021 : xxiv, 311 pages :
    Online access for UMUB
    ISBN: 9781000095272
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Crosby Alfred W.
    Ecological imperialism : the biological expansion of Europe, 900-1900
    2nd ed. : Cambridge : Cambridge University Press : 2004 : online resource (xxii, 368 s.) :
    Online access for UMUB
    ISBN: 9780511805554
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
    Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
    ISBN: 9789144006567
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Livsmedelslagen
    Livsmedelsverket :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Livsmedelsvetenskap
    Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
    2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
    ISBN: 9789144095677
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Naturvetenskapliga grunder
    Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
    . : 2022 :
    Mandatory

    Beck-Friis Johan
    Matens kvaliteter
    Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
    Fulltext
    ISBN: 9789186573362
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Hållbar produktion och konsumtion av mat
    Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
    Jordbruksverket : 2018 :
    https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
    Mandatory

    Röös Elin
    Mat-klimat-listan : version 1.0
    Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet : 2012 : 30 s. :
    Fulltext
    Mandatory

    Begner Sara
    Vår kokbok
    27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
    ISBN: 978-91-1-307493-1
    Search the University Library catalogue

    Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
    Eneroth H, Björck L
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Eneroth H
    Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre – baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
    Livsmedelsverket : 2017 :
    Mandatory

    FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
    Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet 2017 : 2017 :
    http://www.fyss.se/fyss-kapitel/fyss-kapitel-del-1-allman-del/
    Mandatory

    Neuman Nicklas
    Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
    Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
    ISBN: 9789144131672
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
    Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
    ISBN: 9789147131075
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
    www.slv.se
    Mandatory

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Livsmedelsverket (senaste version) :
    Livsmedelsverket
    Mandatory