Swedish name: Hem- och konsumentkunskap, distans A
This syllabus is valid: 2012-01-23 valid to 2012-01-29 (newer version of the syllabus exists)
Syllabus for courses starting after 2018-01-15
Syllabus for courses starting between 2017-01-02 and 2018-01-14
Syllabus for courses starting between 2016-01-04 and 2017-01-01
Syllabus for courses starting between 2015-01-05 and 2016-01-03
Syllabus for courses starting between 2012-01-30 and 2015-01-04
Syllabus for courses starting before 2012-01-29
Course code: 6KN009
Credit points: 30
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Nationella utvärderingen av grundskolan 2003 (NU-03) : hem- och konsumentkunskap
Cullbrand Ingrid, Petersson Monika
Stockholm : Skolverket : 2005 : 132 s. :
http://www.skolverket.se/publikationer?id=1410
Mandatory
Kursplaner och betygskriterier 2011
Skolverket : 2011 :
www.skolverket.se
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011
Stockholm : Skolverket : 2011 : 279 s. :
Fritt tillgängligt via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32541-4
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm : Skolverket : 2011 : 27 s. :
Fritt tillgänglig via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32548-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hjälmeskog Karin
"Democracy begins at home" : utbildning om och för hemmet som medborgarfostran
Uppsala : Acta Universitatis Upsaliensis : 2000 : 242 s. :
ISBN: 91-554-4808-9 ; 263:00
Search the University Library catalogue
Petersson Monica
Att genuszappa på säker eller minerad mark : hem- och konsumentkunskap ur ett könsperspektiv
Göteborg : Acta Universitatis Gothoburgensis : cop. 2007 : 223, [17] s. :
http://hdl.handle.net/2077/9473
ISBN: 978-91-7346-577-9
Search the University Library catalogue
Åbacka Gun
Att lära för livet hemma och i skolan : elevers uppfattningar av kost och hälsa, konsumtion och privatekonomi samt hushåll och miljö
Åbo : Åbo akademis förlag : 2008 : 327, [31] s. :
ISBN: 978-951-765-412-8
Search the University Library catalogue
Kursplaner och betygskriterier 2011
Skolverket : 2011 :
www.skolverket.se
Mandatory
Nationella utvärderingen av grundskolan 2003 (NU-03) : hem- och konsumentkunskap
Cullbrand Ingrid, Petersson Monika
Stockholm : Skolverket : 2005 : 132 s. :
http://www.skolverket.se/publikationer?id=1410
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011
Stockholm : Skolverket : 2011 : 279 s. :
Fritt tillgängligt via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32541-4
Mandatory
Search the University Library catalogue
Abrahamsson Lillemor
Näringslära för högskolan
5., [rev.] uppl. : Stockholm : Liber : 2006 : 461 s. :
ISBN: 91-47-05355-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh Kurt
Metabolism
Kompendium, Institutionen för Kostvetenskap : 2010 :
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm : Skolverket : 2011 : 1 PDF-fil (27 s.) :
Fritt tillgänglig via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32548-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsdatabas. Energi och näringsämnen
Livsmedelsverket, Uppsala :
www.slv.se
Mandatory
Nordic Nutrition Recommendations 2004 : integrating nutrition and physical activity
4th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2004 : 435, [1] s. :
ISBN: 92-893-1062-6
Search the University Library catalogue
Kursplaner och betygskriterier 2011
Skolverket : 2011 :
www.skolverket.se
Mandatory
Nationella utvärderingen av grundskolan 2003 (NU-03) : hem- och konsumentkunskap
Cullbrand Ingrid, Petersson Monika
Stockholm : Skolverket : 2005 : 132 s. :
http://www.skolverket.se/publikationer?id=1410
Mandatory
Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011
Stockholm : Skolverket : 2011 : 279 s. :
Fritt tillgängligt via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32541-4
Mandatory
Search the University Library catalogue
Abrahamsson Lillemor
Näringslära för högskolan
5., [rev.] uppl. : Stockholm : Liber : 2006 : 461 s. :
ISBN: 91-47-05355-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Att inte tåla gluten
1. uppl . : Stockholm : Gothia : 2008 : 39 s. :
ISBN: 978-91-7205-590-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Att inte tåla laktos, mjölkprotein och sojaprotein
1. uppl. : Stockholm : Gothia : 2009 : 48 s. :
ISBN: 978-91-7205-591-9
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mat och hälsa : faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm : Skolverket : 2011 : 1 PDF-fil (27 s.) :
Fritt tillgänglig via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32548-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsdatabas. Energi och näringsämnen
Livsmedelsverket, Uppsala :
www.slv.se
Mandatory
Nordic Nutrition Recommendations 2004 : integrating nutrition and physical activity
4th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2004 : 435, [1] s. :
ISBN: 92-893-1062-6
Search the University Library catalogue
Mat för liv och lust
Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
Stockholm : Bonnier : 2004 : 400 s :
ISBN: 91-0-010253-9
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
4., [omarb. och uppdaterade] uppl. : Stockholm : Gothia : 2009 : 111 s. :
ISBN: 978-91-7205-626-8
Search the University Library catalogue
Johansson Ulla
Näring och hälsa : med speciella hänvisningar till vegetarisk kost
2., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 343 s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/31200-02/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 91-44-01972-6
Search the University Library catalogue
Mat special : recept och råd vid överkänslighet och allergi
Lindeberg Gunilla, Wesslén Annika, Wåreus Joel
Stockholm : Bonnier : 2002 : 223, [1] s. :
ISBN: 91-0-057702-2 (inb.)
Search the University Library catalogue
Allergiinformation
Livsmedelsverket : 2010 :
Allgeriinformation
Socialstyrelsen. Folkhälsorapport. Stockholm: Socialstyrelsen. Senaste upplagan
Kursplaner och betygskriterier 2011
Skolverket : 2011 :
www.skolverket.se
Mandatory
Nationella utvärderingen av grundskolan 2003 (NU-03) : hem- och konsumentkunskap
Cullbrand Ingrid, Petersson Monika
Stockholm : Skolverket : 2005 : 132 s. :
http://www.skolverket.se/publikationer?id=1410
Mandatory
Livsmedelskemi : kompendium för YTH
Granfeldt Yvonne, Siljeström Monica
[ Ny utg.] : Lund : 1998 : 115 s. :
Mandatory
Furugren Bo
Kemi & biologi i maten
1. uppl. : Stockholm : Natur och kultur : 2001 : 108 s. :
ISBN: 91-27-75245-3 ; 375:00
Mandatory
Search the University Library catalogue
Jonsson Lenad 1947-
Livsmedelsvetenskap
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 395 s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 978-91-44-04346-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kemin i maten
Sandberg Ulla, Wahlström Ebba
Stockholm : KRC : 2001 : 96 s. :
Mandatory
Vår kokbok
Andrews Birgitta, Lindgren Barbro
24. uppl. : Stockholm : Prisma : 2005 : 865 s. :
ISBN: 91-518-4257-2 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Aktuell information om livsmedel
Livsmedelssverige :
Livsmedelssverige
Mandatory
Kommentarmaterial till kursplanen i hem- och konsumentkunskap
Stockholm : Skolverket : 2011 : 1 PDF-fil (27 s.) :
Fritt tillgänglig via Skolverkets webbplats
ISBN: 978-91-38-32548-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsdatabas. Energi och näringsämnen
Livsmedelsverket, Uppsala :
www.slv.se
Mandatory
Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm : Medström : 2008 : 216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
McGee Harold
McGee on food & cooking : an encyclopedia of kitchen science, history and culture
[New, completely rev. and updated ed.] : London : Hodder & Stoughton : 2004. : x, 884 s. :
ISBN: 0-340-83149-9 (hbk.) : £30.00
Search the University Library catalogue
McGee Harold
Keys to good cooking : a guide to making the best of foods and recipes
New York, N.Y. : Penguin Press : 2010 : xix, [2], 553 p. :
ISBN: 978-1-59420-268-1 : $35.00
Search the University Library catalogue