"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Master- och magisterexamen vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap har för närvarande inget program på avancerad nivå, men man kan läsa fristående kurser för att så småningom ta ut en magisterexamen i huvudområdet kostvetenskap eller måltids- och restaurangvetenskap alternativt en masterexamen i kostvetenskap.

Magisterexamen 60 hp

Omfattning, nivå och huvudområde

· 30 hp på avancerad nivå inom huvudområdet, varav minst 15 hp måste utgöras av en uppsats
· 30 hp inom valfritt område (inklusive huvudområdet), varav minst 15 hp måste vara på avancerad nivå

Masterexamen 120 hp

Omfattning, nivå och huvudområde

· 60 hp på avancerad nivå inom huvudområdet, varav minst 30 hp måste utgöras av uppsats
· 60 hp inom valfritt område (inklusive huvudområdet), varav minst 30 hp måste vara på avancerad nivå

För att ta ut en magister- eller masterexamen krävs därtill en avlagd kandidatexamen eller yrkesexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Skulle din kandidat eller yrkesexamen inte vara inom kostvetenskap eller måltids- och restaurangvetenskap rekommenderar vi att du tar kontakt med vår program- och ämnesvägledare Josefin Brodin för mer information.

Kurser på avancerad nivå

Kurser på avancerad nivå vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap finner du i listan nedan. Behörighetskrav för respektive kurs anges i dess kursplan. Observera att uppsatskurserna på avancerad nivå bland annat har behörighetskravet 7,5 hp vetenskaplig metodkurs på avancerad nivå (inom valfritt område). Av våra kurser räknas Dietary assessment methods 7,5 hp samt Food design - sensory analysis and product development 15hp som metodkurser.

Förutom kurser vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap kan du inkludera kurser från andra institutioner vid Umeå universitet eller andra lärosäten i din examen. Vissa av våra tidigare studenter har läst kurser vid följande lärosäten: Umeå universitet, se till exempel utbudet på UCGS (Umeå centrum för genusstudier), Handelshögskolan samt Institutionerna för Epidemiologi och global hälsa; Uppsala universitet, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap; Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap och Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition samt Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan.

Kontaktinformation

Öppen för anmälan Distans
Idrottsnutrition, 15 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 50%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Kost vid graviditet och amning, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Hälsa och sjukvård Kostvetenskap Omvårdnad
Distans
Kostundersökningsmetodik, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Livsmedel och måltider för en hållbar framtid, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 50%
  • Studieform Ges även på distans
Ämne: Kostvetenskap Måltids- och restaurangvetenskap
Öppen för anmälan
Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling, 15 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 100%
Ämne: Design Kostvetenskap Livsmedelskunskap
Öppen för anmälan Distans
Magisteruppsats i kostvetenskap, 15 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 50%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Masteruppsats i kostvetenskap, 30 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 50%; 100%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Masteruppsats i kostvetenskap, 15 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 50%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Distans
Mat och måltider för barn och ungdomar, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Distans
Mat, hälsa och media, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Mat, kultur och medier, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Nutrition och folkhälsa för en värld i förändring, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 50%
  • Studieform Ges även på distans
Ämne: Måltids- och restaurangvetenskap
Öppen för anmälan Distans
Nutrition och måltider ur ett omvårdnadsperspektiv, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Hälsa och sjukvård Kostvetenskap Omvårdnad
Öppen för anmälan Distans
Våra matvanor ur ett sociologiskt perspektiv, 7.5 hp
  • Nivå Kurs, Avancerad nivå
  • Studietid 25%
  • Studieform Distans
Ämne: Kostvetenskap
Senast uppdaterad: 2024-04-11