Master- och magisterexamen vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap har för närvarande inget masterprogram, men man kan läsa fristående kurser för att så småningom ta ut en magisterexamen i måltids- och restaurangvetenskap alternativt en magister- eller masterexamen i kostvetenskap
OBS! Tre av våra kurser på avancerad nivå kräver inte tidigare poäng i kostvetenskap eller måltids- och restaurangvetenskap. Exakta behörighetskrav hittar du vid respektive kurs.
Om du är intresserad av en magister- /masterutbildning rekommenderar vi att du tar kontakt med vår program- och ämnesvägledare Josefin Brodin.
Magisterexamen (ett år / 60 hp)
30 hp kurser på avancerad nivå, varav minst 15 hp inom huvudområdet kostvetenskap alternativt måltids- och restaurangvetenskap¹
15 hp valfria kurser på grundläggande eller avancerad nivå
15 hp uppsats i kostvetenskap på avancerad nivå (kursen har behörighetskrav 7,5 hp vetenskaplig metodkurs på avancerad nivå)
Masterexamen (två år / 120 hp)
60 hp kurser på avancerad nivå, varav minst 30 hp inom huvudområdet kostvetenskap
30 hp valfria kurser på grundläggande eller avancerad nivå
30 hp uppsats i kostvetenskap på avancerad nivå (kursen har behörighetskrav 7,5 hp vetenskaplig metodkurs på avancerad nivå)