"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Malin Grönborg

Gör en sen anmälan

Sent ute? Här hittar du de kurser och program där det kan finnas lediga platser och det fortfarande går att göra en sen anmälan.

När går det att göra en sen anmälan?

De flesta kurser och program stänger för anmälan efter sista ansökningsdag. Men de kan öppnas för sen anmälan längre fram efter att det första antagningsbeskedet har publicerats. Då dyker det oftast upp ytterligare några kurser och program som du kan göra en sen anmälan till.

Om det finns platser kvar

Även om det går att göra en sen anmälan till vissa utbildningar, är det ingen garanti för att du ska få en plats. Att du fått ett reservnummer betyder inte att du antagits till utbildningen. Det är alltså bara om det finns lediga platser på en utbildning som du kan få plats.

Du måste vara behörig

Oavsett när du ansökt behöver du vara behörig till den utbildning du sökt för att ha möjlighet att få en plats. Det kan vara bra att söka så tidigt som möjligt eftersom sena anmälningar hanteras i mån av tid.

När behandlas min ansökan?

Anmälningar som görs efter sista ansökningsdag hanteras i den ordning de kommer in, förutsatt att den är komplett. Du som har gjort en ansökan i tid behandlas först. Efter det behandlas de som är reserver och sedan de som gjort en sen anmälan.​

Vad gäller vid sen anmälan?

När och hur kan jag göra en sen anmälan? På Antagning.se finns mer information om vad som gäller om du är sent ute.

Mer om sen anmälan på Antagning.se

 

Vill du veta mer om hur det är att plugga vid Umeå universitet, hur du lär dig snacka som en local och tips om hur du kan hitta bostad?
Kika in tidningen Studentliv (pdf) 

Tidningen har bland annat har skrivits av studenterna Paulina Sörlin och Evelina Engman. 

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som vid behov vidarebefordrar det till någon som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter. 

Senast uppdaterad: 2024-04-16