Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Gör en sen anmälan

Sent ute? Lugn, här hittar du de kurser och program där det kan finnas lediga platser och det fortfarande går att göra en sen anmälan.

Bra att veta om sen anmälan och lediga platser

De flesta kurser och program stänger för anmälan efter sista ansökningsdag, men kan öppnas längre fram för sen anmälan. Även om det då går att anmäla sig är det tyvärr ingen garanti för att du kommer få en plats.

Anmälningar som görs efter sista ansökningsdag hanteras i den ordning de kommer in, förutsatt att den är komplett. Du som har ansökt i tid behandlas först. Efter det behandlas de som är reserver och sedan de som gjort en sen anmälan.

Oavsett när du ansökt behöver du vara behörig till den utbildning du sökt för att ha möjlighet att få en plats. Det kan vara bra att söka så tidigt som möjligt eftersom sena anmälningar hanteras i mån av tid.

Mer om vad som gäller och hur du gör en sen anmälan hittar du på Antagning.se. 

Välkommen med din ansökan!

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som sedan vidarebefordrar meddelandet till den person som ärendet berör. Just nu har vi längre svarstider än normalt men vi svarar så snart vi kan.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter.