"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mattias Pettersson

Gör en sen anmälan

Sent ute? Här hittar du de kurser och program där det kan finnas lediga platser och det fortfarande går att göra en sen anmälan.

Om det finns platser kvar

Även om det går att göra en sen anmälan till vissa utbildningar, är det ingen garanti för att du ska få en plats. Att du fått ett reservnummer betyder inte att du antagits till utbildningen. Det är alltså bara om det finns lediga platser på en utbildning som du kan få plats.

Oavsett när du ansökt behöver du vara behörig till den utbildning du sökt för att ha möjlighet att få en plats. Det kan vara bra att söka så tidigt som möjligt eftersom sena anmälningar hanteras i mån av tid.

När behandlas min ansökan?

Anmälningar som görs efter sista ansökningsdag hanteras i den ordning de kommer in, förutsatt att den är komplett. Du som har ansökt i tid behandlas först. Efter det behandlas de som är reserver och sedan de som gjort en sen anmälan.

På Antagning.se finns all information om sen anmälan.

När öppnar sen anmälan?

De flesta kurser och program stänger för anmälan efter sista ansökningsdag. Men, de kan öppnas för sen anmälan längre fram efter att det första antagningsbeskedet har publicerats. Då dyker det alltså upp ytterligare några kurser och program som du kan göra en sen anmälan till.

 

Vill du veta mer om hur det är att plugga vid Umeå universitet, hur du lär dig snacka som en local och tips om hur du kan hitta bostad?
Kika in tidningen Studentliv. 

Tidningen har bland annat har skrivits av studenterna Paulina Sörlin och Evelina Engman. 

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter, som vid behov vidarebefordrar det till någon som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter. 

Senast uppdaterad: 2023-04-18