Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kom förbi och säg hej!

Bästa sättet att lära känna oss i Umeå och på Umeå universitet är att hälsa på oss. Det kan du göra både här och där – dränk oss med intressanta frågor på vårt Öppet hus, testa utbildningen du är nyfiken på för en dag eller kom förbi och säg hej på någon av de mässor vi besöker.

Spana in campus Umeå

Se vår rundvandring på 2 minuter och 30 sekunder.

Öppet hus på Umeå universitet

Kom och hälsa på oss och upplev studentlivet på riktigt! Häng med på en guidad rundvandring på campus och stig in i vårt specialbyggda studentrum. Gå på infopass om våra utbildningar, träffa studentkårer och ställ alla dina frågor till våra studenter, lärare och studievägledare!

Öppet hus 2022 var den 9 november. Vi ses igen till hösten!

Student för en dag

Testa att vara student för en dag på den utbildning du är intresserad av. Den student som tar emot dig läser det program du vill veta mer om. Du får följa med på föreläsningar, laborationer och känna på livet i Umeå.

Ja, jag anmäler mig direkt

Utbildningsmässor

Vi är med på de stora utbildningsmässorna digitalt eller på plats i exempelvis Göteborg, Stockholm, Östersund, Sundsvall, Luleå och Umeå. På mässorna träffar du där studenter från Umeå universitet, superpeppade på att svara på dina frågor om studier, studentlivet och hur Umeå är att bo och leva i. Ta med dina frågor och kom förbi när det är dags.

Upplev Umeå

Boka in tid till annat än plugg också och upplev Umeå!

Hinner jag göra något annat än att plugga?

Studenten Raman Ali svarar på frågor om studentlivet.