Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kom förbi och säg hej!

Bästa sättet att lära känna oss i Umeå och på Umeå universitet är att hälsa på oss. Det kan du göra både här och där – dränk oss med intressanta frågor på vårt Öppet hus, testa utbildningen du är nyfiken på för en dag eller kom förbi och säg hej på någon av de mässor vi besöker.

Upplev Umeå

Boka in tid till annat än plugg också och upplev Umeå!

Öppet hus på Umeå universitet

Kom och hälsa på oss! Lyssna på föreläsningar, känn efter, diskutera och fråga, fråga, fråga. Våra studievägledare, lärare och så klart studenter är redo. Och om du inte redan vet vad du vill och vart du ska, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen efter besöket. Vi längtar till Öppet hus den 9 november 2022. Välkommen!

Student för en dag

Testa att vara student för en dag på den utbildning du är intresserad av. Den student som tar emot dig läser det program du vill veta mer om. Du får följa med på föreläsningar, laborationer och känna på livet i Umeå.

Ja, jag anmäler mig direkt

Utbildningsmässor

Vi är med på de stora utbildningsmässorna digitalt eller på plats i exempelvis Göteborg, Stockholm och Umeå. Under hösten och våren träffar du där studenter från Umeå universitet, superpeppade på att svara på dina frågor om studier, studentlivet och hur Umeå är att bo och leva i. Ta med dina frågor och kom förbi när det är dags.

Campus Umeå på 4 minuter

Cykla med oss genom Campus Umeå och kika hur du hittar runt.

Hinner jag göra något annat än att plugga?

Studenten Raman Ali svarar på frågor om studentlivet.