"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Elin Berge

Kom förbi och säg hej!

Bästa sättet att lära känna oss i Umeå och på Umeå universitet är att hälsa på oss. Det kan du göra både här och där – dränk oss med intressanta frågor på vårt Öppet hus, testa utbildningen du är nyfiken på för en dag eller kom förbi och säg hej på någon av de mässor vi besöker.

Campus Umeå

Undrar du hur det ser ut på campus Umeå? Häng med på en rundtur!

Öppet hus på Umeå universitet

För dig som vill plugga på Umeå universitet, men lika mycket för dig som inte vet om du ens vill plugga...

Öppet hus 8 november 2023

Kom och hälsa på och upplev studentlivet på riktigt! Dagen består av massor av sånt som kan vara bra för dig som funderar på att plugga vidare. Häng med på en guidad rundvandring på campus, besök Studentlivsmässan, testa prova-på-aktiviteter och gör experiment.

Gå på infopass om de utbildningar som intresserar dig. Vi har över 100 olika föreläsningar under dagen. Ställ alla dina frågor till våra studenter, lärare och studievägledare och träffa studentkårerna. För så klart finns även representanter från alla studentkårer på plats för att berätta mer om kårlivet och alla studentföreningar.

Ta chansen och gå omkring i lokalerna och föreställ dig hur det skulle vara att plugga hos oss. Det är det den här dagen är till för! Vilken utbildning lockar dig?

Från Öppet hus 2022: Rekordmånga besökare när universitetet bjöd in till Öppet hus 2022

Student för en dag

Testa att vara student för en dag på den utbildning du är intresserad av. Den student som tar emot dig läser det program du vill veta mer om. Du får följa med på föreläsningar, laborationer och känna på livet i Umeå.

Ja, jag anmäler mig direkt

Utbildningsmässor

Vi är med på de stora utbildningsmässorna digitalt eller på plats i exempelvis Göteborg, Stockholm, Östersund, Sundsvall, Luleå och Umeå. På mässorna träffar du där studenter från Umeå universitet, superpeppade på att svara på dina frågor om studier, studentlivet och hur Umeå är att bo och leva i. Ta med dina frågor och kom förbi när det är dags.

Upplev Umeå

Boka in tid till annat än plugg också och upplev Umeå!

Hinner jag göra något annat än att plugga?

Studenten Raman Ali svarar på frågor om studentlivet.

Senast uppdaterad: 2023-08-10