Hoppa direkt till innehållet
printicon

Kom förbi och säg hej!

Bästa sättet att lära känna oss i Umeå och på Umeå universitet är att hälsa på oss. Det kan du göra både här och där – kom hit och testa utbildningen du är nyfiken på för en dag, dränk oss med intressanta frågor på vår informationsdag eller kom förbi och säg hej på någon av de mässor över hela landet som vi är på varje år.

Student för en dag

Testa att vara student för en dag på den utbildning du är intresserad av, och känn på livet i Umeå. Som student för en dag kommer du att få följa med en student på utbildningen under en dag, gå på föreläsningar, seminarier, labbar och kanske avsluta med en middag med fler studenter, en upptäcktstur kring Umeå eller ett träningspass på Iksu. Vad din dag ska innehålla planerar du tillsammans med den student som ska ta emot dig.

Läs mer om student för en dag

Öppet hus på Umeå universitet

Kom och hälsa på oss under vår öppet hus dag! Gå på föreläsningar, prova på, känn efter, diskutera och fråga, fråga, fråga. Om du inte redan nu vet vad du vill och vart du ska, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när dagen är slut.

Läs mer om Öppet hus på Umeå universitet

Utbildningsmässor

Ta med dig dina frågor och funderingar och besök några av de stora utbildningsmässorna som finns i exempelvis Göteborg och Stockholm. I Umeå universitets monter finns studenter som gärna berättar om hur det här att plugga och bo i Umeå.

Kolla här på vilka mässor du kan träffa oss