Hoppa direkt till innehållet

Öppet hus på Umeå universitet

Gå på föreläsningar, känn efter, diskutera och fråga dig fram om utbildningar och om livet som student. Om du inte redan vet vad du vill, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när du besökt oss. Öppet hus var den 22 februari och hela 3200 elever besökte oss – från Luleå i norr till Sundsvall i söder och Östersund i väster. Håll utkik efter Öppet hus 2018.

Film: Öppet hus på Umeå universitet
Öppet hus på Umeå universitet

Hur är det att plugga på ett universitet, hur är Umeå som studentstad och hur är egentligen livet som student?

Det här bjuder vi på under Öppet hus

Livet som student

Börja dagen med att höra studenter berätta om hur det faktiskt är att plugga på universitetet. Hur fungerar det, hur är Umeå som studentstad och hur är i egentligen livet som student?

Träffa utbildningarna

Under hela dagen ger de flesta av våra program korta föreläsningar om utbildningen. Du får veta mer om hur utbildningen är planerad, vilka ämnen du kommer att läsa samt vad man i framtiden kan arbeta med.

Prova på

Vem vill du bli? Kom förbi och prata utbildning och träffa studenter, gör tester och ställ frågor! Inspirationsmässa hela dagen i både Lindellhallen och Humanisthuset.

Guidad tur på campus

Kolla runt på campus – ett bra sätt att skaffa dig en uppfattning om hur det skulle vara att vara student på Umeå universitet. Hämta din biljett i infodisken i Lindellhallen och häng med. En tur tar cirka en halvtimme.

Underhållning

Kultur på campus bjuder på musikunderhållning vid lunchtid. Det kan vara lokala artister eller nationella. Kultur på campus är en unik verksamhet som levererar gratis kultur till studenter och personal vid Umeå universitet. De arrangerar och producerar minst ett evenemang per vecka – alltid vid lunchtid, någonstans på campus. Det kan vara musik, men även litteratur, teater, cirkus, film, foto, dans och konst.

För dig som är studie- och yrkesvägledare

Vi bjuder in dig som är studie- och yrkesvägledare till ett lunchseminarium med bland annat nyheter om utbildningar, behörighet och antagning. Vi skickar också ut information som berättar allt du behöver veta om t.ex. sista anmälningsdag, gratis bussar till Umeå och program för dagen. Hoppas vi ses på nästa Öppet hus 2018 (datum inte bestämt ännu).

Här kan du kika på programmet för Öppet hus den 22 februari 2017 (pdf)