Hoppa direkt till innehållet

Öppet hus på Umeå universitet

Gå på föreläsningar, känn efter, diskutera och fråga dig fram om utbildningar och om livet som student. Om du inte redan vet vad du vill, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när du besökt oss. Under 2018 öppnar vi dörrarna den 28 februari. Varmt välkommen!

Film: Öppet hus på Umeå universitet
Öppet hus på Umeå universitet

I februari 2017 var det Öppet hus på Umeå universitet med över 3 200 gymnasieelever på besök. Eleverna fick svar på frågor om hur det fungerar att plugga på ett universitet, hur är Umeå som studentstad och hur är egentligen livet som student? Nytt för i år var föreläsningar om pluggångest, Arktis, dataspel, självinsikt och astronautbajs som i det närmaste var fullsatta.

Det här bjuder vi på under Öppet hus

Livet som student

Börja dagen med att höra studenter berätta om hur det faktiskt är att plugga på universitetet. Hur fungerar det, hur är Umeå som studentstad och hur är egentligen livet som student?

Träffa utbildningarna

Under hela dagen ger de flesta av våra program korta presentationer. Genom att gå och lyssna får veta mer om hur utbildningen är planerad, vilka ämnen du kommer att läsa, samt vad du i framtiden kan arbeta med.

Prova på

Vem vill du bli? Kom förbi och prata utbildning och träffa studenter, gör tester och ställ frågor! Inspirationsmässa hela dagen i både Lindellhallen och Humanisthuset.

Guidad tur på campus

Kolla runt på campus – ett bra sätt att skaffa dig en uppfattning om hur det skulle vara att vara student på Umeå universitet. Hämta din biljett i infodisken i Lindellhallen och häng med. En tur tar cirka en halvtimme.

Underhållning

Kultur på campus bjuder på musikunderhållning vid lunchtid. Det kan vara lokala artister eller nationella. Kultur på campus är en unik verksamhet som levererar gratis kultur till studenter och personal vid Umeå universitet. De arrangerar och producerar minst ett evenemang per vecka – alltid vid lunchtid, någonstans på campus. Oftast musik, men även litteratur, teater, cirkus, film, foto, dans och konst.

För dig som är studie- och yrkesvägledare

I början av december skickar vi ut information som berättar allt du behöver veta om till exempel sista anmälningsdag, gratis bussar till Umeå och program för dagen. Och precis som i fjol kommer du att få en inbjudan till ett lunchseminarium med bland annat nyheter om utbildningar, behörighet och antagning. Hoppas vi ses på nästa Öppet hus den 28 februari 2018!

Här kan du kika på fjolårets program för Öppet hus den 22 februari 2017 (pdf)