Hoppa direkt till innehållet
printicon

Öppet hus på Umeå universitet

Kommer jag in? Kommer jag att trivas? Kommer jag att hitta någonstans att bo? Så många frågor och viktiga beslut – ofta utan att ha en aning om vad som väntar i verkligheten. Vi öppnar dörrarna den 28 februari 2018. Den här dagen kanske inte ger dig alla svaren, men en sak vågar vi ändå lova: Allt kommer bli bra.

Program för dagen

Gå på föreläsningar, känn efter, diskutera och fråga dig fram om utbildningar och om livet som student. Om du inte redan vet vad du vill, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när du besökt oss.

Programmet för Öppet hus den 28 februari

Gör ditt eget personliga program – funkar fint i mobilen.

Inledning kl. 9.30 i Aula Nordica

Hur fungerar det att plugga på ett universitet, hur är Umeå som studentstad och hur är egentligen livet som student? Börja dagen med att höra studenter berätta om hur det faktiskt är att plugga på universitetet. För dig som har lång resväg och kommer till Umeå senare, börjar passet kl. 10.30 i Aula Nordica. 

Presentation om utbildningarna

Från kl. 10.30 och framåt ger de flesta av våra program korta presentationer. Genom att gå och lyssna får du veta mer om hur utbildningen är planerad, vilka ämnen du kommer att läsa och vad du kan arbeta med i framtiden.

Inspirationsmässa hela dagen

Vem vill du bli? Kom förbi och prata utbildning och prova på hur det kan vara! Träffa studenter, gör tester och fråga, fråga, fråga. Inspirationsmässa hela dagen i både Lindellhallen och Humanisthuset.

Kultur på campus presenterar: Halm!

Country och Bluegrass från utkanten av stan. Kom och lyssna! Halm turnerar Sverige runt med nya skivan Raised by the Fire:
"Låtarna är, precis som vi, väldigt olika men ändå med ett tydligt sound. Man kan säga att vår musik är vår gemensamma personlighet som speglar allt det relevanta i våra liv just nu". 
Halm spelar i Lindellhallen kl. 12.00–12.30.

Guidad tur på campus

Kolla runt på campus – ett bra sätt att skaffa dig en uppfattning om hur det skulle vara att vara student på Umeå universitet. Hämta din biljett i infodisken i Lindellhallen och häng med. En tur tar cirka en halvtimme.

 

För dig som är studie-
och yrkesvägledare

Vi hoppas att Öppet hus här på Umeå universitet kan inspirera dina elever till att plugga vidare. För att underlätta för dig som är studie- och yrkesvägledare finns allt du behöver veta om t.ex. sista anmälningsdag, gratis bussar till Umeå och program för dagen, samlat på en egen sida. Varmt välkommen!

Information till dig som är studie- och yrkesvägledare

 

Film: Öppet hus Umeå universitet
Öppet hus Umeå universitet

Så här var det på Öppet hus 2017 när över 3 200 gymnasieelever fick svar på frågor om att plugga på ett universitet, om Umeå som studentstad och hur livet som student egentligen är.