Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Öppet hus på Umeå universitet

Kommer jag in? Kommer jag att trivas? Kommer jag att hitta någonstans att bo? När vi öppnar dörrarna ger kanske inte dagen på campus dig precis alla svaren. Men en sak vågar vi ändå lova: Allt kommer bli bra.

Vi ses den 9 november 2022! 

Vi längtar till november. Då öppnar vi upp Campus Umeå och alla som är intresserade av högskolestudier är välkomna. Dagen består av massor med sånt som kan vara bra för dig som funderar på att plugga vidare. Du kan gå på informationspass om kurser och program, prova-på-aktiviteter eller känna in campus. Kanske diskutera och fråga dig fram om utbildningar och om livet som student.

Om du inte redan vet vad du vill, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när du besökt oss. Varmt välkommen till en inspirationsdag om studier och studentliv på Umeå universitet!

Program för dagen

Programmet med exakta tider och hållpunkter publiceras här i september, så håll gärna koll här för mer information längre fram!

Webbinarier om studier och studentliv

Det är långt till november. Vill du veta mer redan nu så ta en titt på varför man ens ska plugga, hur det funkar och studentlivet på Umeå universitet.
Varför ska man ens plugga?

Om man ska det, måste man göra det direkt? Det finns många anledningar att börja plugga, och många olika sätt att göra det på. Det här webbinariet ger dig lite hjälp på vägen.

Studentliv

Undrar du hur det är att vara student i Umeå? Det finns så klart lika många olika studentliv som det finns studenter, men i det här webbinariet får du ett exempel av dem.

Så funkar det att plugga

Universitetet är inte gymnasiet, men vad är egentligen skillnaden? Och hur är det att skriva en tenta för första gången? Och det här med högskolepoäng, behörighet, meritvärde och urval…

För dig som är studie- och yrkesvägledare eller medföljande personal

Vi hoppas att Öppet hus här på Umeå universitet kan inspirera dina elever till att plugga vidare.

För att underlätta för dig som är studie- och yrkesvägledare (eller annan personal som samordnar besök från din skola) kommer vi samla allt du behöver veta inför Öppet hus 2022 på en egen sida. Till exempel sista anmälningsdag och bussar till Umeå.