Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Öppet hus på Umeå universitet

Kommer jag in? Kommer jag att trivas? Kommer jag att hitta någonstans att bo? Så många frågor och viktiga beslut – ofta utan att ha en aning om vad som väntar i verkligheten. När vi öppnar dörrarna ger kanske inte dagen på campus dig precis alla svaren. Men en sak vågar vi ändå lova: Allt kommer bli bra. 2021 är du varmt välkommen till Öppet hus på Umeå universitet den 3 mars.

Öppet hus

Under Öppet hus är alla som är intresserade av högskolestudier välkomna till Campus Umeå. Gå på föreläsningar, känn efter, diskutera och fråga dig fram om utbildningar och om livet som student. Om du inte redan vet vad du vill, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när du besökt oss. Nästa öppet hus hålls den 3 mars 2021.

Nu vet jag vad jag vill
Nu vet jag vad jag vill

Istället för att pausa studierna efter gymnasiet vill nu Izabell Persson plugga vidare direkt.

Programmet i stora drag

Inledning

Hur fungerar det att plugga på ett universitet, hur är Umeå som studentstad och hur är egentligen livet som student? Börja dagen med att höra studenter berätta om hur det faktiskt är att plugga på universitetet.

Presentation om utbildningarna

Varje timme ger många av våra program korta presentationer. Där får du veta mer om hur utbildningen är planerad, vilka ämnen du kommer att läsa och vad du kan arbeta med i framtiden.

Inspirationsmässa hela dagen

Vem vill du bli? Kom förbi och prata utbildning och prova på hur det kan vara! Träffa studenter, gör tester och fråga, fråga, fråga. Inspirationsmässa hela dagen i Universum.

Kultur på campus

Nästan varje vecka bjuder Kultur på campus studenter och personal på gratis kultur någonstans på campus. Musik, litteratur, teater, akrobatik och lite till. Öppet hus brukar också bjuda på ett trevligt inslag av Kultur på campus! www.umu.se/kulturpacampus

Guidad tur på campus

Kolla runt på campus – ett bra sätt att skaffa dig en uppfattning om hur det skulle vara att vara student på Umeå universitet.

Se föregående års schema för att förbereda dig

Kolla in hur schemat såg ut föregående år, så att du vet vad du har att vänta dig. Årets program blir tillgängligt i god tid innan Öppet hus.

Skapa ditt egna digitala schema

Anmälan

Anmälan för klasser för 2021 öppnar i slutet av 2020.