"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mattias Pettersson

Hjälp att välja

Vad ska jag läsa? Är jag behörig? Kommer jag in? Och hur planerar jag bäst mina studier? Här finns tips på hur du kan komma vidare med dina planer. Hör av dig till oss så hjälper vi. Eller kom och hälsa på!

Prata med våra studievägledare

Din utbildning handlar om dig. Våra studievägledare på universitetet kan hjälpa dig med dina funderingar kring utbildning innan du tar ditt beslut. Går du i gymnasiet får du även bra hjälp av studievägledaren på din skola.

Jag vill få hjälp av en studievägledare

Bli student för en dag

Testa att vara student för en dag på den utbildning du är intresserad av, och känn på livet i Umeå. Som student för en dag kommer du att få följa med en student på utbildningen under en dag, gå på föreläsningar, seminarier, labbar och kanske avsluta med en middag med fler studenter, en upptäcktstur kring Umeå eller ett träningspass på Iksu. Vad din dag ska innehålla planerar du tillsammans med den student som tar emot dig.

Så här blir jag student för en dag

Vem är du?

Din utbildning handlar ju om dig. För att kunna välja rätt måste du därför börja med dig själv - vem är du, vad vill du och vad är du bra på? Skriv ner dina starka och svaga sidor och prata med vänner och din familj. Boka sedan gärna in ett besök med en studievägledare.

Testa en kurs och känn dig för

Anmäl dig till en fristående kurs som du tycker verkar intressant. Då lär du känna universitetet bättre och kan på så vis bilda dig en uppfattning om vad och vilket område du vill satsa på.

Alla kurser på ett ställe

Kolla in våra utbildningar

Kika igenom vårt stora utbildningsutbud för att se vad som finns. Om du vill kan du börja läsa om alla olika ämnen vi ger för att se vilka utbildningar som finns inom det ämnesområde som intresserar dig. Eller så kan du hitta din utbildning bland våra kurser och program.

 

Detta kan studievägledaren hjälpa dig med

Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Studievägledaren Joakim Bergbom berättar hur de kan vara ett stöd för dig som vill börja plugga eller redan är student.

Detta kan studievägledaren hjälpa dig med.

Kalendarium

Just nu har vi inga inplanerade aktiviteter. Vill du se kommande aktiviteter för hela universitetet? Gå till vår kalender.

Senast uppdaterad: 2024-03-15