Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Hjälp att välja

Vad ska jag läsa för att få de jobb jag vill? Är jag behörig? Kommer jag in? Det kan vara svårt att förstå hur en utbildning på universitet fungerar och hur man bäst planerar sina studier. Men det finns också många svar. Här hittar du en del, och hittar du det inte här kan du alltid höra av dig till oss. Eller kom och hälsa på oss!

Vem är du?

Din utbildning handlar ju om dig. För att kunna välja rätt måste du därför börja med dig själv - vem är du, vad vill du och vad är du bra på? Skriv ner dina starka och svaga sidor, prata med vänner och din familj. Gör ett test och boka gärna in ett besök med en studievägledare.

Vad passar du som? Gör testet på Saco

Prata med en studievägledare

Det finns studievägledare på universitetet som kan hjälpa dig med dina funderingar kring utbildning. Går du i gymnasiet får du även bra hjälp av studievägledaren på din skola.

Läs mer om hur du kommer i kontakt med en studievägledare

Öppet hus

Kom och hälsa på oss under Öppet hus dag på Umeå universitet! Gå på föreläsningar, prova på, känn efter, diskutera och fråga, fråga, fråga. Om du inte redan nu vet vad du vill och vart du ska, så har du förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen när dagen är slut.

Läs mer om Öppet hus

Student för en dag

Testa att vara student för en dag på den utbildning du är intresserad av, och känn på livet i Umeå. Som student för en dag kommer du att få följa med en student på utbildningen under en dag, gå på föreläsningar, seminarier, labbar och kanske avsluta med en middag med fler studenter, en upptäcktstur kring Umeå eller ett träningspass på Iksu. Vad din dag ska innehålla planerar du tillsammans med den student som tar emot dig.

Läs mer om student för en dag

Testa en kurs

Anmäl dig till en fristående kurs som du tycker verkar intressant. Då lär du känna universitetet bättre och kan på så vis bilda dig en uppfattning om vad och vilket område du vill satsa på.

Här hittar du alla kurser

Utbildningar

Kolla igenom våra utbildningar för att se vad som finns. Börja från sidan Ämnen för att se vilka utbildningar som finns inom just det ämnesområdet, eller börja från Hitta din utbildning och ställ in filtret för att få andra förslag.