Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Högskoleprov

Högskoleprovet är ett frivilligt prov. Om du skriver det deltar du i fler urvalsgrupper i antagningen. Det ökar dina chanser att komma in på de flesta utbildningar. Provet skrivs två gånger om året.

UHR ställer in vårens högskoleprov

UHR har noga följt utvecklingen av coronaviruset och de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Då Covid-19 har status av allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom med överhängande risk för smittspridning har Universitets- och högskolerådet efter noga överväganden beslutat att högskoleprovet 4 april 2020 ställs in.

Högskoleprovet ökar dina chanser att komma in på de flesta utbildningar men du måste ändå fortfarande ha behörighet till utbildningen. När du skriver högskoleprovet kommer du automatiskt att vara med i en till urvalsgrupp. Om du till exempel har ett slutbetyg från gymnasiet kommer du med ett högskoleprov att vara med i två urvalsgrupper.

Provet skrivs två gånger om året, på flera orter i Sverige och det finns anpassade högskoleprov för personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och personer som är synskadade. Du anmäler dig på studera.nu.

Läs om var och när du kan skriva högskoleprovet och mer om hur högskoleprovet går till på studera.nu.