Måltids- och restaurangvetenskap - Mat och dryck, 15 hp
Innehåll
kursen består av två moment. Moment 1 behandlar de kemiska sinnenas och andra för mat och dryck relevanta sinnens anatomi, fysiologi och psykologi. Momentet behandlar även samspel mellan sinnena och inslag om preferens och kostval, aptit och mataversioner. Moment 2 behandlar olika kombinationer av mat och dryck, olika druvors egenskaper och kombinationer mellan mat och vin.
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs ska den studerande kunna redovisa kunskaper om olika druvtypiska viners doft- och smakegenskaper samt visa förmåga att kombinera olika drycker med mat utifrån dryckernas och matens olika egenskaper. Den studerande ska även kunna redovisa grundläggande kunskaper om mat och dryck relevanta sinnens anatomi, fysiologi och psykologi samt redovisa grundläggande kunskaper om preferens, kostval, aptit och mataversioner.
Behörighetskrav
Grundläggande behörighetUndervisningens upplägg
Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, gruppövningar och laborationer.
Examination
Kursen examineras genom aktivt deltagande i gruppövningar, laborationer samt skriftlig tentamen.
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.