Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

printicon

Design & kläder B

  • Antal högskolepoäng 30 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Starttid Vårtermin 2021

Om kursen

Kursen syftar till att fördjupa och utveckla praktiska och teoretiska kunskaper i formgivning och klädsömnad ur samhällsaktuellt och estetiskt perspektiv. Den skall inspirera till nytänkande med material och teknik, färg och form. Tyngdpunkten läggs på att utforska och utveckla idéer och att vidareutveckla förmågan att gestalta idéer till personligt uttryck. Tematiska studier och processtänkande anger färdriktningen. I kursen ingår experimenterande hantverksarbete, skissande och modeteckning, textilkunskap, mönsterkonstruktion. Kursen innehåller ett individuellt fördjupningsprojekt med en vetenskaplig bearbetning; Du kan tex välja *Undervisning & lärandeperspektiv, *Konst- kläder- gestaltning, *Entrepenörskap, *Fördjupat kollektionsarbete osv. Kursen ställer krav på förmåga till självständigt arbete.

Anmälan och behörighet

Design & kläder B, 30 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2021 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

18 januari 2021

Slutar

6 juni 2021

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Univ: Design & kläder A med ett godkänt resultat om 21 hp eller motsvarande

Urval

Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 146 250 kr. Total studieavgift: 146 250 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-10302

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2020. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)