"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Differentialgeometri

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2022

Om kursen

Matematiska modeller är bland de mest betydelsefulla redskapen i modern vetenskap. I denna kurs används verktyg från analys, linjär algebra och topologi för att introducera en modell som inte bara har användning inom matematiken utan även klassiskt används inom fysiken inom Hamiltonsk mekanik och Einsteins relativitetsteori. Andra användningsområden finner vi inom kemi, ekonomi, ingenjörsvetenskap, datorgrafik och datorseende, samt nyligen inom statistisk inlärning och maskininlärning. Några av de centrala begreppen som tas upp i kursen är mångfalder, tangentrum, vektorfält, tensorer och differentialformer. Kursen avslutas med Stokes sats på mångfalder.

Anmälan och behörighet

Differentialgeometri, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2022 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

29 augusti 2022

Slutar

31 oktober 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp inkluderande en kurs i Reell analys och en kurs i Topologi eller motsvarande kunskaper. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Platsgaranti. Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-58023

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 19 april 2022. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare Lars-Daniel Öhman