Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Digitalt berättande och kreativt lärande

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2021

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursen introducerar digitalt berättande som handlar om att kombinera berättarkonsten med användandet av modern digital teknik och media. Idag har allt fler tillgång till utrustning som kan användas för att skapa multimediala berättelser och tack vare sociala medier är möjligheten att publicera berättelserna goda. I kursen studeras också det möte mellan modern teknologi och etablerad slöjd-, hantverks- och gör-det-själv-tradition, kallat makerkultur.  I anslutning till detta kursinslag behandlas också begreppet datalogiskt tänkande som blivit aktuellt då vikten av en fördjupad förståelse för den teknik vi omger oss med kommit att uppmärksammats alltmer. I kursen närmar vi oss detta begrepp genom praktiskt arbete med ett verktyg för kreativt skapande särskilt designat för barn och unga som heter Scratch. Med detta verktyg kan man skapa spel, simuleringar och digitala berättelser i ett drag-och-släpp gränssnitt särskilt designat för att stimulera och utveckla barn och ungas problemlösningsförmåga, kreativitet och samarbetsförmåga.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är lärarstudent, arbetar som lärare i skola/högskola eller i annan pedagogisk verksamhet.

Anmälan och behörighet

Digitalt berättande och kreativt lärande, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Vårtermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

18 januari 2021

Slutar

6 juni 2021

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen är nätbaserad, utan sammankomster. Kursdeltagarna ska ha tillgång till dator med bredbandsanslutning. Vidare behövs tillgång till webbkamera och headset. Kursen genomförs med stöd av fri programvara. Examination sker fortlöpande med t ex skriftliga och praktiska uppgifter och/eller deltagande i webbmöten, föreläsningar etc. Kursen består av deluppgifter som bedöms utifrån såväl tvågradig som tregradig betygsskala. Kursbetyget sätts utifrån en sammanvägd bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska moment är godkända.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Anmälningskod

UMU-23147

Anmälan

Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 oktober 2020.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Christina Sander Nordin, studieadministratör