Navigerat till

Drycker och mat i kombination 7,5 hp

Två vinglas i förgrunden i köksmiljö
Bild: Mattias Pettersson

Om kursen

I denna kurs går vi igenom olika perspektiv på måltidsdrycker. Kursen tar avstamp i de teoretiska principerna kring grundsmaker och vilka aspekter som är viktiga att förhålla sig till när dryck och mat kombineras. Kursen innehåller även övningar där exempelvis lätta friska viner med hög syra provas tillsammans med grundsmakerna beska, syra, sälta, sötma och umami. Relationen mellan mat och dryck utforskas och hur kombinationen påverkar måltidsupplevelsen.

Anmäl dig

Kontakta oss

Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande