Hoppa direkt till innehållet
printicon

Företagsekonomi A1:2

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2019

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursens mål är att ge de studerande en integrerad grundutbildning inom det företagsekonomiska området.
Kursen består av följande moment:

Moment 1. Externredovisning, 7.5 hp / Financial Accounting, 7.5 credits
Moment 2. Ekonomistyrning, 7.5 hp / Management Accounting, 7.5 credits

Kursen skall förutom grundläggande kunskaper inom dessa områden ge en förståelse för relationerna mellan ekonomiska problem på samhälls- företags-/organisations- och individnivå. I detta ingår att ge perspektiv på metoder som kommer till användning i företag och organisationer. Kursen har inga fysiska träffar och går på halvfart.
 

Kursen har inga fysiska träffar och går på halvfart distans. Undervisningen bedrivs nätbaserat via en lärmiljö som tillhandahålls av Umeå universitet. I den nätbaserade lärmiljön hanteras undervisningsaktiviteter, kursrelaterat material och all kommunikation och diskussion mellan studenter och lärare. Plattformen/lärmiljön för kursen heter Cambro. Kursens examinerande delar som bla. deltentamina, tentamina, seminarier eller liknande uppgifter avhandlas veckovis och/eller i enstaka fall dagsvis.

Kursen Företagsekonomi A1:1, 15 hp (ges höstterminer och söks för sig) motsvarar tillsammans med kursen Företagsekonomi A1:2, 15 hp  grundkursen Företagsekonomi A eller A53 30 hp. Företagsekonomi A eller A53 kan inte användas i samma examen som Företagsekonomi A1:1, 15 hp och/eller kursen Företagsekonomi A1:2 15 hp.

Schema

Schemat finns tillgängligt senast en månad innan kursstart.

Anmälan och behörighet

Företagsekonomi A1:2, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2019 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

Vårtermin 2019, vecka 4

Slutar

Vecka 23, 2019

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Inför kursstarten kommer information om kursen att skickas till de antagna. Plattform för kursen blir Cambro som är en virtuell lärmiljö som brukas för utbildning där information och kommunikation möts via Internet. Ytterligare information, se Cambro: http://www.student.umu.se/om-cambro

För nya studenter kommer det att skickas ut information från Umeå universitet strax före terminsstart om hur du aktiverar ditt användarkonto för att få CAS inloggning, vilket är en förutsättning för att kunna gå kursen. För att aktivera ditt användarkonto följer du instruktionerna på webbsidan http://www.student.umu.se/cas-och-anvandarkonto/aktivering

Du som tidigare varit student vid Umeå universitet har då fått nödvändiga inloggningsuppgifter (till portalen, CAS-inloggning. Användarnam = förleden, 8 tecken före @, i din studentmailadress. Lösenord = det lösenord du har till din @student.umu.se-adress ).

Har du glömt lösenordet eller om problem uppstår fyller du i dina uppgifter i det kontaktformulär som finns på sidan www.student.umu.se/cas-och-anvandarkonto/aktivering, så kommer du att få hjälp att erhålla ditt användarkonto.

Behörighetskrav

Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A. Eller: Engelska 6, Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet 4/A4)

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Anmälningskod

UMU-24428

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2018. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare