Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Hälsopsykologi

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Hösttermin 2020

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Hälsa ger förutsättningar för personlig utveckling och är en av de komponenter som skattas högst i livet. Begreppet hälsa är mångfacetterat och beror på biologiska, psykologiska och sociala faktorer. Även den fysiska miljön och arbetsmiljön påverkar hälsan genom den anpassning dessa fysiska och sociala miljöer kräver av individen. Här uppstår ofta stress, vilket är ett centralt tema inom hälsopsykologin. Kursen ger en tvärvetenskaplig introduktion till ämnet hälsopsykologi med särskild betoning på interaktionen mellan människan, miljön och arbetet.

Innehållet i korthet: Hälsobegreppet, stress och stressmoderatorer, arbetshälsopsykologi, miljöhälsopsykologi, riskbeteenden och hälsofrämjande beteenden samt livsstil, livskvalitet, positiv psykologi och smärta. 

Anmälan och behörighet

Hälsopsykologi, 7,5 hp

Startar

31 augusti 2020

Slutar

1 november 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet 5/A5)

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-21224

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2020. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)