"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Hälsopsykologi

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Hösttermin 2023

Om kursen

Hälsa ger förutsättningar för personlig utveckling och är en av de komponenter som skattas högst i livet. Begreppet hälsa är mångfacetterat och beror på biologiska, psykologiska och sociala faktorer. Även den fysiska miljön och arbetsmiljön påverkar hälsan genom den anpassning dessa fysiska och sociala miljöer kräver av individen. Här uppstår ofta stress, vilket är ett centralt tema inom hälsopsykologin. Kursen ger en tvärvetenskaplig introduktion till ämnet hälsopsykologi med särskild betoning på interaktionen mellan människan, miljön och arbetet.

Innehållet i korthet: Hälsobegreppet, stress och stressmoderatorer, arbetshälsopsykologi, miljöhälsopsykologi, riskbeteenden och hälsofrämjande beteenden samt livsstil, livskvalitet, positiv psykologi och smärta. 

Anmälan och behörighet

Hälsopsykologi, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2023 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

28 augusti 2023

Slutar

30 oktober 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-21224

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 april 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledning