Navigerat till

Hem- och konsumentkunskap B 30 hp

Om kursen

Kursen behandlar ämnet hem- och konsumentkunskap i teori och praktik och belyser hur ämnet kan förstås, planeras och genomföras i skolan samt vilka bedömningsprocesser som krävs för en rättssäker betygssättning. Kursen behandlar även konsumtion och hållbar utveckling och belyser bland annat reklam och konsumentens rättigheter och skyldigheter. Du lär dig tillämpa metoder för matlagning och bakning och analysera dessa utifrån hälsa, ekonomi, miljö, tid och sensoriska aspekter. Kursen ger även en utökad förståelse för mat och hälsa inklusive matens betydelse för människan.

Anmäl dig

Kontakta oss

Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande