Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Konstpedagogik i samtida konstformer

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2021

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom samtidskonst och konstpedagogik. Studierna bedrivs till större delen på distans men med ett antal obligatoriska fysiska träffar förlagda till Bildmuseet/Umeå universitet i Umeå.
Träffarna innehåller utställningsbesök, workshops, föreläsningar och reflekterande samtal. Samtidskonsten undersöks ur ett teoretiskt och praktiskt tillämpbart perspektiv. I kursens första moment behandlas olika konstpedagogiska förhållningssätt och metoder med fokus på möten med konst i det offentliga rummet eller på konstinstitutionen. I kursens andra moment genomförs ett eget projekt med konstpedagogisk inriktning som slutligen analyseras och presenteras i bild och text.

Anmälan och behörighet

Konstpedagogik i samtida konstformer, 15 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

30 augusti 2021

Slutar

5 juni 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

3 st

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen genomförs på halvfart i distansform med 3 fysiska kursträffar i Umeå (både vardagar och helger). Varje kursträff som är obligatorisk omfattar 1-2 dagar och mer består av föreläsningar, seminarier och workshops. Utöver dessa tillkommer även digitala träffar. Mellan kursträffarna förväntas studenterna bedriva självstudier och kommunicera med varandra och lärarna kring kursens innehåll via lärplattformen Cambro

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 31 550 kr. Total studieavgift: 31 550 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-10215

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)