Navigerat till

Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling 15 hp

Bild från Restauranghögskolan
Bild: Ulrika Bergfors Kriström

Om kursen

Vilken mat och vilka måltider kommer att behövas för ett hållbart samhälle?
Genom att använda produktutveckling, sensorisk analys och kreativa metoder kommer studenterna i kursen att utveckla konceptuella förslag på produkter och upplevelser inom området mat och måltider. Fokus ligger på hållbarhet ur både ett lokalt och globalt perspektiv.

Kursen riktar sig till studenter med varierande bakgrund och ett intresse för livsmedel. Den kombinerar ett analytiskt och ett kreativt perspektiv, där föreläsningar varvas med workshops, praktiska realiseringar och gestaltningar.

I kursen utvecklas en produkt i samarbete, ofta tillsammans med ett företag eller en organisation. Målet är att stärka studenternas förmågor inom teamarbete, sensorik och produktutveckling.

Anmäl dig

  • HT2025

    • Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling

      HT2025 / Umeå / Engelska / På plats

      Visa mer Visa mindre


      Startar

      1 september 2025

      Slutar

      2 november 2025

      Omfattning

      15 hp

      Undervisning

      På plats

      Studietakt

      100%

      Undervisningstid

      Dagtid

      Studieort

      Umeå

      Undervisningsspråk

      Engelska

      Anmälningskod

      UMU-F2820


      Behörighet Kostvetenskap, 90 hp varav 15 hp uppsats, eller måltids- och restaurangvetenskap, 90 hp vara 15 hp uppsats, eller motsvarande. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
      Urval

      Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

      Studieavgift

      Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 41 600 kr. Total studieavgift: 41 600 kr. Anmälnings- och studieavgifter

      Anmälan

      Sista anmälningsdag var den 15 januari 2025. Du kan inte längre anmäla dig.

       
    • Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling

      HT2025 / Umeå / Engelska / På plats

      Visa mer Visa mindre


      Startar

      1 september 2025

      Slutar

      2 november 2025

      Omfattning

      15 hp

      Undervisning

      På plats

      Studietakt

      100%

      Undervisningstid

      Dagtid

      Studieort

      Umeå

      Undervisningsspråk

      Engelska

      Anmälningskod

      UMU-28031


      Behörighet Kostvetenskap, 90 hp varav 15 hp uppsats, eller måltids- och restaurangvetenskap, 90 hp vara 15 hp uppsats, eller motsvarande. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
      Urval

      Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

      Studieavgift

      Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 41 600 kr. Total studieavgift: 41 600 kr. Anmälnings- och studieavgifter

      Anmälan

      Sista anmälningsdag var den 15 april 2025. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

       

Så anmäler du dig

Anmäl dig via antagning.se 
Du anmäler dig till våra program och kurser på antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked. 
 
Sen anmälan 
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar kan vara öppna för sen anmälan. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på antagning.se. 
  
Mer om anmälan och antagning

Lär känna Umeå universitet

Här finns utbildningar av hög kvalitet och forskning inom alla vetenskapsområden och det konstnärliga området. Gemensamt för alla våra utbildningar är hög kompetens bland lärarna och ett tätt samspel mellan forskning, utbildning, samverkan och innovation.

Frågor om utbildningen?

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).


Utbildningen ges av
Kost- och måltidsvetenskap
Nytt meddelande

Annat bra att veta

En glad student som har valt sina kurser för terminen.

Bygg din egen utbildning

Med fristående kurser kan du designa din egen unika utbildning.

En grupp studenter står i en verkstad omgiven av verktyg och studentarbeten.

Skillnad mellan gymnasiet och universitetet

Du har större frihet och ansvar om när, var och hur du vill studera.

Umeå Universitet, Naturvetarhuset. Studenter pluggar.

Så anmäler du dig

Har du hittat en eller flera utbildningar som du gillar och har behörighet till – sök!