Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling 15 hp

Om kursen
Vilken mat och vilka måltider kommer att behövas för ett hållbart samhälle?
Genom att använda produktutveckling, sensorisk analys och kreativa metoder kommer studenterna i kursen att utveckla konceptuella förslag på produkter och upplevelser inom området mat och måltider. Fokus ligger på hållbarhet ur både ett lokalt och globalt perspektiv.
Kursen riktar sig till studenter med varierande bakgrund och ett intresse för livsmedel. Den kombinerar ett analytiskt och ett kreativt perspektiv, där föreläsningar varvas med workshops, praktiska realiseringar och gestaltningar.
I kursen utvecklas en produkt i samarbete, ofta tillsammans med ett företag eller en organisation. Målet är att stärka studenternas förmågor inom teamarbete, sensorik och produktutveckling.
Anmäl dig
-
HT2025
-
Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling
HT2025 / Umeå / Engelska / På plats
Visa mer Visa mindre
Startar1 september 2025
Slutar2 november 2025
Omfattning15 hp
UndervisningPå plats
Studietakt100%
UndervisningstidDagtid
StudieortUmeå
UndervisningsspråkEngelska
AnmälningskodUMU-F2820
Behörighet Kostvetenskap, 90 hp varav 15 hp uppsats, eller måltids- och restaurangvetenskap, 90 hp vara 15 hp uppsats, eller motsvarande. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.UrvalHögskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
StudieavgiftGäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 41 600 kr. Total studieavgift: 41 600 kr. Anmälnings- och studieavgifter
AnmälanSista anmälningsdag var den 15 januari 2025. Du kan inte längre anmäla dig.
-
Livsmedelsdesign-Sensorisk analys och produktutveckling
HT2025 / Umeå / Engelska / På plats
Visa mer Visa mindre
Startar1 september 2025
Slutar2 november 2025
Omfattning15 hp
UndervisningPå plats
Studietakt100%
UndervisningstidDagtid
StudieortUmeå
UndervisningsspråkEngelska
AnmälningskodUMU-28031
Behörighet Kostvetenskap, 90 hp varav 15 hp uppsats, eller måltids- och restaurangvetenskap, 90 hp vara 15 hp uppsats, eller motsvarande. Engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.UrvalHögskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)
StudieavgiftGäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 41 600 kr. Total studieavgift: 41 600 kr. Anmälnings- och studieavgifter
AnmälanSista anmälningsdag var den 15 april 2025. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.
-
Så anmäler du dig
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra program och kurser på antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar kan vara öppna för sen anmälan. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på antagning.se.
Mer om anmälan och antagning
Lär känna Umeå universitet
Här finns utbildningar av hög kvalitet och forskning inom alla vetenskapsområden och det konstnärliga området. Gemensamt för alla våra utbildningar är hög kompetens bland lärarna och ett tätt samspel mellan forskning, utbildning, samverkan och innovation.
-
Flest pedagogiskt meriterade lärare i Sverige
Priset går till lärare som verkligen engagerar sig, använder uppskattade metoder eller inspirerar.
-
Ett universitet där hälsa får ta plats
Umeå universitet är certifierat som ett Healthy Campus med många initiativ och aktiviteter som främjar hälsa.
Frågor om utbildningen?
Annat bra att veta

Bygg din egen utbildning
Med fristående kurser kan du designa din egen unika utbildning.

Skillnad mellan gymnasiet och universitetet
Du har större frihet och ansvar om när, var och hur du vill studera.

Så anmäler du dig
Har du hittat en eller flera utbildningar som du gillar och har behörighet till – sök!