Livsmedelssäkerhet för kostvetare 11 hp
Om kursen
Kursen behandlar myndigheters roll i den offentliga tillsynen och företagens roll i den egna kontrollen för att uppnå säker livsmedelsproduktion och hantering. Livsmedelslagstiftning inom både nationell rätt och EU-rätt samt metodik för att identifiera, värdera och förebygga hälsofaror i livsmedelshantering är en röd tråd genom kursen. Kursen beskriver vidare myndigheters roll i den offentliga tillsynen av dricksvatten. Vidare studeras hälsofaror förknippade med dricksvatten och dricksvattenproduktion från råvara till brukare samt metoder för en säker dricksvattenförsörjning.
Kursen är indelad i två moduler:
Modul 1: Livsmedelssäkerhet 2, 7,5 hp.
Modulen behandlar myndigheters roll i den offentliga tillsynen och företagens roll i den egna kontrollen för att uppnå säker livsmedelsproduktion och hantering. Metodik för att identifiera, värdera och förebygga hälsofaror i livsmedelshantering är en röd tråd genom modulen. En central del i modulen är livsmedelslagstiftning inom både nationell rätt och EU-rätt.
Modul 2. Dricksvatten, 3,5 hp.
Modulen behandlar en hållbar dricksvattenproduktion, hälsofaror kopplat till dricksvatten samt övergripande lagstiftning relevant för området. Vattenreningstekniker för stora och små anläggningar behandlas, skydd av vattentäkter liksom distribution av dricksvatten.
Denna kurs är en del av ett program
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.
Anmäl dig
Kontakta oss
Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.