Navigerat till

Måltider, hälsa och hållbarhet 15 hp

Barn håller upp en liten jordglob mellan sina händer.
Bild: Johnér bildbyrå AB/Lisa Wikstrand

Om kursen

Mat och måltider är något vi möter varje dag och berör oss alla. För att förstå matens många betydelser för människan behövs kunskap om samhälleliga perspektiv på mat och måltider. För att få en förståelse på hållbara perspektiv i samhället, introduceras de globala och nationella miljömålen och dess utmaningar vid utveckling inom området kost- och måltidsvetenskap. Kursen innehåller teori och tillämpning av olika livsmedels innehåll och människans behov av energi- och näringsämnen för att stärka studentens kunskaper i området då maten har betydelse för folkhälsan.

Anmäl dig

Kontakta oss

Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande