Navigerat till

Matkultur och hållbarhet 7,5 hp

Om kursen

Mat är en mänsklig nödvändighet, men vad och hur människor äter är socialt och kulturellt format. Med avstamp i etnologiska studier om mat och måltider undersöker denna kurs hållbar matkultur och matkonsumtion utifrån både kulturhistoriska och samtida perspektiv. Kursen ger dels en introduktion till etnologiska studier om mat- och måltidskultur med störst fokus på det svenska forskningsfältet, dels berör den olika dimensioner av hållbarhet. Självständiga litteraturstudier varvas med praktiska uppgifter kopplade exempelvis till äldre recept och digitaliserat arkivmaterial. Kursen riktar sig både till dig med generellt intresse för matkultur och dig som på olika vis vill arbeta praktiskt med mat och måltider i relation till hållbarhet och historia.

Anmäl dig

Kontakta oss

Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande