Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mikrodatorteknik 1

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen är en introduktion till området datorteknik baserad på studier av en typisk mikrokontroller och dess användande i så kallade inbyggda system. Under kursen får du träna på mikrokontrollerns arkitektur med avseende på bland annat CPU, register, minnen och I/O-enheter såsom serieportar, parallellportar och timer. Du får också programmera mikrokontrollern för kommunikation med yttre enheter såsom displayer, inmatningsenheter och mätgivare. Dessutom ingår träning i felsökning på såväl hård- som mjukvara, samt träning i att läsa, tolka och förstå datablad. Viktiga inslag i kursen är konstruktion, programmering, felsökning och utvärdering av datortekniska system.

 

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)