Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mikrodatorteknik 2

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Starttid Hösttermin 2022

Om kursen

Kursen är en fortsättningskurs inom området datorteknik med tyngdpunkt på konstruktion och programmering av inbyggda system i programmeringsspråket C. Under kursen kommer mikrokontrollers att användas som centrala enheter i system med olika externa komponenter. Du får övning i att programmera mikrokontrollern för effektiv användning av dess interna resurser, samt för kommunikation med yttre enheter för interaktion med såväl människa som andra system. Dessutom ingår träning i felsökning och optimering på såväl hård- som mjukvara, samt träning i att analysera och anpassa konstruktioner med avseende på energieffektivitet, störkänslighet och tillförlitlighet.

Anmälan och behörighet

Mikrodatorteknik 2, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2022 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

1 november 2022

Slutar

15 januari 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs Mikrodatorteknik 1, 7.5 hp samt Programmering i C, 7,5 hp, eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-54214

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 19 april 2022. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)