Hoppa direkt till innehållet
printicon

Musikskapande till Film, Dataspel och Teater

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2020

Om kursen

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att komponera musik till film, dataspel eller teater. Musik som dramaturgiskt medel studeras genom analyser av musikexempel samt genom praktiska övningar. Grundläggande musikteori avhandlas med koppling till dramaturgiska effekter. Kursen fokuserar på de konstnärliga valen som görs vid skapande av musik som i samverkan med andra konstformer bildar ett gemensamt uttryck. Studenterna får öva sig i att reflektera över musikens roll i film, dataspel och teater genom deltagande i diskussioner och skrivuppgifter, samt genom eget musikkomponerande. Kursen ges helt på distans, genom lärplattform.

Anmälan och behörighet

Musikskapande till Film, Dataspel och Teater, 7,5 hp

Startar

20 januari 2020

Slutar

7 juni 2020

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen genomförs helt på distans utan sammankomster. Obligatoriska nätbaserade träffar förekommer. Under kursen används webbaserade tjänster för handledning, diskussion och distribution av kursmaterial. Kursdeltagarna förväntas ha tillgång till dator eller motsvarande med internetuppkoppling.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Anmälningskod

UMU-10344

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2019. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)