Navigerat till

Ölkunskap i teori och praktik 7,5 hp

Humleplanta på ett fält
Bild: Pixabay

Om kursen

Kursen behandlar grundläggande kunskap om öl, från råvarornas egenskaper, via tillverkningsprocesser till färdig produkt. I kursen behandlas teoretisk och praktisk kunskap om öl i allmänhet. Här ingår kännedom om olika ölstilar inklusive en översiktlig genomgång för hur olika typer av öl kan yttra sig i utseende, doft och smak i relation till dess framställning och ursprung.

Färdighet i ölprovningsmetodik tränas bland annat i form av jämförande provningar. 

Anmäl dig

Kontakta oss

Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande