"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Redovisning och ekonomistyrning

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Vårtermin 2025

Om kursen

Kursen syftar till att ge en introduktion till ämnena extern redovisning och ekonomistyrning och behandlar grundläggande begrepp, samband och modeller inom dessa två ämnen. Den första delen av kursen presenterar grundläggande principer inom extern redovisning. Den introducerar finansiella rapporter, deras syfte och relationen mellan dem. Kursen behandlar bearbetningen av ekonomiska transaktioner med hjälp av dubbel bokföring och upprättandet av bokslut. Studenterna kommer att utveckla en förståelse för hur en transaktion påverkar balansräkningen och resultaträkningen. Denna del av kursen diskuterar också hur redovisningen kan användas för att möta hållbarhetsutmaningar i samhället.

Den andra delen av kursen ger en förståelse för hur ekonomistyrningen bidrar till värdeskapande och hållbar utveckling. Värdeskapande och hållbarhet diskuteras utifrån aktieägar- och intressentperspektiv. Kursen behandlar även olika styrverktyg som används i organisationer, såsom kalkylering och budgetering samt hur hållbarhet kan implementerats i ekonomistyrningen. Kursen täcker också etiska aspekter och dilemman relaterade till redovisning och ekonomistyrning.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Redovisning och ekonomistyrning, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Kurstillfälle som ingår i ett program

Startar

20 februari 2025

Slutar

24 mars 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Engelska 6, Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Anmälan

Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)