"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Same- och urfolkshälsa

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2024

Om kursen

Kursen ger en bred introduktion till same- och urfolkshälsa, med fokus både på den regionala situationen i Sápmi och urfolkshälsa globalt. Kursen riktar sig till alla med intresse för same- och urfolkshälsa men passar särskilt väl för den som arbetar inom hälso- och sjukvård, med folkhälsa eller inom andra närliggande områden.

Kursen är uppbyggd kring ett antal fokusområden. Dessa behandlar bland annat samiska och urfolksperspektiv på identitet, hälsorättigheter, hälsa och hälsomodeller, samers och urfolks hälsosituation idag, metoder och etik i samisk och urfolkshälsoforskning, hälso- och sjukvårdssystem för samer och urfolk samt bemötande och makt i vårdmöten. Inom varje område introduceras centrala begrepp som sedan relateras till empiri och diskuteras.

Kursen avslutas med att kursdeltagarna applicerar sin kunskap genom att ta fram ett förändringsförslag med potential att förbättra samers eller urfolks hälsa, inom deltagarens eget verksamhets- eller intresseområde.

Anmälan och behörighet

Same- och urfolkshälsa, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2024 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

15 januari 2024

Slutar

2 juni 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

90 hp inom folkhälsovetenskap, hälso- och sjukvård, samiska studier eller urfolksstudier eller samhällsvetenskapligt eller beteendevetenskapligt ämnesområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska B/6 från svensk gymnasieskola.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 18 550 kr. Total studieavgift: 18 550 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-30431

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 oktober 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Ulrika Harju