Navigerat till

Svenska mattraditioner 7,5 hp

Internationella studenter vid Nydalasjön
Bild: Malin Grönborg

Om kursen

I kursen upplever du svensk matlagningskultur genom praktiskt arbete i kök, kombinerat med inspirerande föreläsningar och diskussioner. Vi fokuserar på traditionella matlagningsmetoder och svenska kökstraditioner men introducerar också nutida smaker och maträtter. Kursen riktar sig till studenter från andra kulturer med syftet att introducera svenska matlagningskulturer och traditioner. Kursen fokuserar på områden som smak, färg och presentation, genom laborationer med färska råvaror och torkade ingredienser. Under kursen introduceras även områdesspecifika matlagningsmetoder och begrepp samt typiska köksredskap och dess hantering. Konstruktion av rätter, estetiska överväganden och hållbarhetsperspektiv tas upp. Målet är att utifrån ett svenskt kulinariskt arv utveckla sin personliga förmåga att uttrycka sig genom matlagning. Kursen passar därför såväl nybörjare som erfarna. Undervisningen bedrivs på 25 procents studietakt och studieort är Umeå där obligatoriska fysiska träffar sker på kvällstid.

 

Anmäl dig

Frågor om utbildningen?

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande