"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Tyska, Kvalifikationskurs (steg 3)

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2023

Om kursen

Kursen motsvarar, vad språkfärdigheten beträffar, tyska 3 enligt senaste kursplaner för gymnasieskolan. I kursen ingår läsning och diskussion av olika tyskspråkiga texter samt muntliga och skriftliga övningar i anslutning till dessa där den egna språkliga uttrycksförmågan i tal och skrift står i fokus.

På vårterminen är kursen campusförlagd och löper med tredjedels fart fram till början av maj. På höstterminen är kursen helt nätbaserad och går på halvfart (50%) under första halvan av terminen.

Anmälan och behörighet

Tyska, Kvalifikationskurs (steg 3), 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2023 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

28 augusti 2023

Slutar

30 oktober 2023

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

6 st

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är helt nätbaserad. I kursen ingår ett antal obligatoriska (preliminärt 6 stycken) kortare träffar som genomförs vid schemalagda tider (vanligtvis sen eftermiddag). I övrigt är studietiden flexibel. Närmare information om kursen återfinns i välkomstbrevet (länk kommer i antagningsbeskedet).  Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för att kunna fullgöra uppgifterna i kursen. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se ”Tekniska krav för nätkurser” på www.umu.se/student/sprakstudier/dokument/.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Tyska 2. Gymnasiekurskravet kan ersättas av universitetskursen Tyska, Nybörjarkurs (steg 1-2) 15 hp, eller motsvarande.

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-14815

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 april 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för språkstudier