"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kandidatprogram i pedagogik

  • Antal högskolepoäng 90 hp
  • Studietid 1,5 år (heltid)
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2024

Under utbildningen

I programmet behandlas olika aspekter av utbildning, undervisning, fostran, socialisation och lärande. Vidare fördjupas kunskaper om lärande i relation till informations- och kommunikationsteknologi, normaliseringsprocesser i pedagogiska praktiker samt hur ledarskap i organisationer kan organiseras. Reflektion över den egna lärandeprocessen, utveckling av praktiska och teoretiska färdigheter i relation till pedagogikämnet samt vetenskaplig skolning är röda trådar som löper genom samtliga moduler. Programmet sker nätbaserat utan fysiska träffar. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier, gruppövningar och handledning. Studierna kräver därför tillgång till teknisk utrustning såsom dator och headset med mikrofon.

Programöversikt

Efter utbildningen

Programmet riktar sig mot en bred arbetsmarknad och utgör ett innehåll som fyller behov för de flesta yrkesgrupper och branscher, till exempel inom: barnomsorg och skola, kriminalvård, HR-arbete, statsvetenskap, vård och omsorg, ekonomer samt inom Idrottslivet. Efter avklarad utbildning har du även möjlighet att söka till Magisterprogrammet i pedagogik, vilket även möjliggör behörighet att söka till forskarutbildning.

Examen

Filosofie kandidatexamen. Huvudområde; pedagogik.

Anmälan och behörighet

Kandidatprogram i pedagogik, 90 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2024 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

Vårtermin 2024

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Distans

Studietakt

100%

Behörighet

Grundläggande behörighet samt 90 högskolepoäng i avslutade kurser.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (1-165 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 139 500 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-P2033

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 oktober 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Byta till Umeå - senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst första terminen på ett program kan söka till senare del av program. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer på programmet. Även du som redan är student vid Umeå universitet, men vill gå ett annat motsvarande program, kan söka.

Sök senare del av det här programmet

Vanliga frågor

Hur många platser finns det på programmet?

Det är 25 st platser på programmet.

Hur ofta är det antagning till programmet?

Kandidatprogrammet startar en gång per år på vårterminen. Därför ska du söka till programmet på hösten från 15 september till 15 oktober.

Vad krävs för att komma in på programmet?

För att vara behörig så behöver du ha grundläggande behörighet till högskolestudier och du ska även ha 90 hp från avslutade kurser från valfritt lärosäte.

Vilka meriter krävdes för att komma in på utbildningen förra året?

Umeå universitet
På sidan om antagningsstatistik kan du se den lägsta antagningspoängen i varje urvalsgrupp tidigare år.

UHR
Hos Universitets- och högskolerådet (UHR) hittar du antagningsstatistik för första och andra urvalet. Hos UHR kan du även se hur många som sökte utbildningen och hur många som antogs.

Studera.nu
Vill du se statistik för utbildningen över flera terminer hittar du det på Jämför utbildning på Studera.nu.

Kan jag bli behörig lärare av att läsa Kandidatprogram i pedagogik?

Generellt är svaret nej. Vill du bli lärare så behöver du läsa något av de lärarprogram som ges för att efter avklarade studier kunna få en lärarlegitimation av Skolverket.
Obs! Vill du läsa pedagogik för att komplettera din ämneslärarexamen för att kunna undervisa i ämnet Pedagogik på gymnasiet, då kan du läsa detta program för att få ihop 90 hp i huvudområdet Pedagogik.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Programmet ges av
Pedagogiska institutionen
Kontaktperson för programmet är:
Jenny Dufweke